FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori s optimizmom čekaju odluke Feda

NEW YORK, 12. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali jer investitori s optimizmom iščekuju priopćenje sa zasjedanja američke središnje banke Fed.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 20 bodova, a tehnološki Nasdaq 6 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 3 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Očekuje se da će Fed danas nakon redovitog zasjedanja, posljednjeg u ovoj godini, objaviti novi krug otkupa obveznica u sklopu svojih nastojanja da podupre krhki gospodarski oporavak, ugrožen političkim nesuglasjima u vezi proračuna SAD-a.

U Washingtonu su se, pak, ponovno intenzivirali pregovori između demokrata i republikanaca o proračunu kako bi se izbjegla 'fiskalna litica' krajem godine. To automatsko podizanje poreza i smanjivanje državne potrošnje, vrijedno 600 milijardi dolara, moglo bi znatno usporiti američki gospodarski oporavak.

Tržišni sudionici žele da dođe do bilo kakvog sporazuma, samo da se već jednom ukloni ta neizvjesnost s tržišta kapitala, kažu analitičari.

I na europskim burzama najvažniji indeksi danas su u blagom plusu, nastavivši tako 3-tjedni uzlet. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,25 posto, frankfurtski DAX 0,24 posto a pariški CAC 0,07 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙