FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ANDORRA LA VELLA - U prvom susretu prvog pretkola Europske lige nogometaši Osijeka pobijedili su u Andorra la Velli momčad Santa Colome 1:0 i načinili veliki korak prema plasmanu u drugo pretkolo. Pogodak odluke postigao je Ivan Miličević u 77. minuti utakmice. Bila je to siromašna utakmica sa svega osam udaraca prema vratima Eloyja Casalsa i Ivana Vargića i čak 45 prekršaja. Odabranicima Stanka Mršića na početku europske sezone bilo je najvažnije ostvariti pozitivan rezultat i u tome su uspjeli. Uzvratna utakmica je 12. srpnja na stadionu Gradski vrt.

RIO DE JANEIRO - Napadač Porta Hulk (25), branič Milana Thiago Silva (27) i branič Real Madrida Marcelo (24) uvršteni su na popis brazilske nogometne reprezentacije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. Na nogometnom turniru nastupaju selekcije do 23 godine, no svaka reprezentacija može prijaviti i trojici starijih igrača. Brazilski izbornik Mano Menezes se odlučio za Hulka, Silvu i Marcela. "Potrebno nam je Hulkovo iskustvo i snaga. On je igrač koji može prelomiti svaku utakmicu," kazao je Menezes. Na popisu putnika za OI nalaze se i Neymar, Alexandre Pato i Ganso pa 'selecao' s pravom najavljuje borbu za olimpijsko zlato. "Imamo kvalitetnu momčad koja može do samog vrha. Neće biti lako, no vjerujem u naše slavlje," dodao je Menezes. Brazil je pet puta bio svjetski prvak, osam puta je bio prvak Južne Amerike, osvojio je i tri Kupa konfederacija, te dva puta Panameričke igre, no nikada nije osvojio zlatnu medalju na olimpijskim igrama. Dva puta je bio drugi (1984, 1988), a dva puta treći (1996, 2008).

BUENOS AIRES - Nakon poraza u finalu Copa Libertadores, legendarni argentinski veznjak Juan Román Riquelme (34) napustio je redove argentinskog velikana Boca Juniorsa najavivši pauzu u karijeri. "Potpuno sam prazan. Neću više igrati za Bocu. Nemam više što ponuditi ovoj ekipi i zbog toga je najbolje da odem," kazao je bivši argentinski reprezentativac koji je za Bocu igrao posljednjih pet godina. Bio je to njegov drugi 'mandat' na La Bomboneri jer je član slavnog kluba iz Buenos Airesa bio od 1996. do 2002. godine. Ukupno je za Bocu odigrao 352 utakmice i deseti je igrač po broju na stupa za ovaj klub. Riquelme je o svojoj odluci obavijestio predsjednika kluba Daniela Angelicija, kao i trenera Julia Césara Falcionija. "Uvijek sam imao sjajan odnos s Bocom i njezinim navijačima, no imam osjećaj da sam stigao do kraja puta. U ovom trenutku želim napraviti roštilj za prijatelje i provoditi što više vremena s obitelji," kazao je Riquelme, te dodao: "Nogomet mi se sada igra jedino na playstationu. Osim za Bocu, Riquelme je igrao i za Barcelonu, te Villarreal. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 51 utakmicu i postigao 17 golova.

ZAGREB - Međunarodna nogometna federacija (Fifa) popustila je silnom pritisku medija i javnosti i pristala je na uvođenje moderne tehnologije u nogomet, međutim Europska nogometna (Uefa) i dalje se protivi uvođenje tehnoloških pomagala. Dio nogometnih analitičara smatra kako je ovo jedna od najvažnijih odluka u povijesti 127. godina stare organizacije koja je pokazala kako je i 'Fifa izašla iz kamenog doba'. Fifin odbor za nogometna pravila (IFAB) je odobrio uvođenje sustava 'Hawk-eye' i 'GoalRef' kojima se utvrđuje je li lopta prošla gol liniju. Od osam pristiglih sustava na natječaj IFAB-a samo dva su ta dva dobila 'prolaznu' ocjenu. Testiranja su trajala oko devet mjeseci i IFAB ima pozitivna iskustva s oba sustava. "Sretan sam zbog ove odluke koja je pokazala kako Fifa može ići naprijed. Došlo je vrijeme za tehnologiju, međutim samo kako bi se utvrdilo je li lopta prošla gol-liniju. Ovo je moderna odluka koja prati razvoj nogometa. S novim načinima igre i raznim taktikama sve je teže zabiti gol, zbog toga je bitno da se registrira svaki regularni pogodak," kazao je predsjednik Fife Sepp Blatter, te dodao: "Odluku sam promijenio nakon svjetskog prvenstva 2010. godine kada nije priznat regularan pogodak Engleza u susretu protiv Njemačke. Bio sam šokiran, a kao predsjednik Fife ne mogu dopustiti da se takve stvari događaju na svjetskom prvenstvu."

Uefa se, za razliku od Fife, još uvijek se protivi uvođenju tehnologije, a predsjednik Michel Platini smatra kako su 'pogreške sastavni dio igre'. Platini je čak poručio kako 'tehnologiju treba što dalje držati od nogometa'.

"Ja i dalje želim da nogomet ima ljudske okvire i ljudsko lice. Ne želim ga pretvoriti u poligon za razna tehnološka pomagala. Jedino uvodimo gol-tehnologiju i nema šanse da uvedemo još neko drugo pomagalo," dodao je Blatter.

ZAGREB - Hokejaški klub Medveščak pojačao je redove angažiravši kanadskog napadača Brandona Bucka (23). Mladi Kanađanin igra na poziciji centra, a za 'Medvjede' će igrati u dresu s brojem 9. "Brandon Buck je mlad, ali iskusan profesionalni hokejaš s puno kvaliteta. Igrač je pobjedničkog duha i siguran sam da će se odlično uklopiti u našu momčad. Prije dvije godine igrao je u Houstonu, u klubu koji je te sezone dogurao do finala, a i prošle je imao vrlo dobru godinu u Norveškoj. Drago mi je što će od iduće sezone biti dio naše momčadi," izjavio je trener Medveščaka Marty Raymond. Brandon je tri sezone proveo igrajući u američkim ligama AHL i ECHL te juniorskoj OHL. Posljednju sezonu igrao je u Sparti Sarpsborg iz Norveške u kojoj je bio najbolji strijelac doigravanja sa tri gola i tri asistencije u sedam utakmica.

Ugovore s Medveščakom za sezonu 2012./2013. osim Brandona Bucka do sada su potpisali vratari Robert Kristan i Michael Ouzas, braniči Geoff Waugh, Kenny MacAulay, Andy Sertich, Saša Martinović i Dennis Bozic te napadači Tom Zanoški, Alex Leavitt, Nathan Perkovich, Curtis Fraser, Anthony Yelovich, Adam Naglich i Adam Miller, dok Liam Huculak dolazi na probni rok.

MONTREAL - Bivši talijanski nogometni reprezentativac Alessandro Nesta (36) potpisao je ugovor na 18 mjeseci sa kanadskim klubom Montreal Impact koji se natječe u Major League Soccer (MLS). Nesta seli u Kanadu nakon što je posljednjih deset godina igrao za Milan, a prije toga je nosio dres Lazia. "Premda sam dobio nekoliko zanimljivih ponuda iz Europe, odlučio sam se na dolazak u MLS. Ispred mene je veliki izazov i radujem se nastavku karijere na drugom kontinentu," kazao je Nesta kojeg smatraju jednim od najboljih obrambenih igrača u povijesti talijanskog nogometa. Nesta se odlučio za Montreal nakon što se oduševio klubom i gradom kada je posjetio sunarodnjaka i velikog prijatelja Marca di Vaioa. "Upoznao sam sjajne ljude i odmah sam poželio biti dio ovog projekta," dodao je Nesta. Osim njih dvojice u momčadi Montreal igraju još dvojica Talijana - Matteo Ferrari i Bernardo Corradi. Tijekom karijere u redovima 'nebesko-plavih' i 'rossonera' Nesta je osvojio ukupno 17 trofeja pri čemu tri talijanska naslova prvaka, dvije Lige prvaka, Kup kupova, te klupskog prvenstvo svijeta. S reprezentacijom je osvojio svjetski naslov 2006. godine, te europsko srebro 2000. U dresu 'Azzurra' je sakupio 78 nastupa.

NEW YORK - Jedan od najpoznatijih braniča NBA lige Jason Kidd (39) napustio je redove Dallas Mavericksa i karijeru će nastaviti u New York Knicksima. Kidd je za Dallas igrao od 1994. do 1996. godine, te ponovo od 2008. godine, a 2011. je osvojio naslov prvaka NBA lige. Prije toga uspješno je nosio i dres Phoenix Sunsa, te New Jersey Netsa. "Mislim da mogu pomoći Knicksima. Jednostavno u momčadi New Yorka imat ću više prostora," kazao je Kidd. Prošle sezone je imao prosjek od 6,6 koševa i 5,5 asistencija i trenutačno je drugi na listi najboljih asistenata svih vremena sa 11.842 dodavanja iza Johna Stocktona (15.806). Dio medija navodi kako je Kidd doveden kako bi pomogao u razvoju nove zvijezde Knicksa Jeremyja Lina premda još uvijek nije jasno hoće li se Lin zadržati u Madison Square Gardenu. Naime, Houston Rocketsi mu nude odličan ugovor vrijedan oko 30 milijuna dolara, a New York ima tri dana za odluku hoće li poslati istu ponudu ili pustiti Lina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙