FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić plasirala se u 2. kolo najvećeg svjetskog turnira Wimbledona, ona je u susretu 1. kola nadigrala Ruskinju Aleksandru Panovu sa 4-6, 6-3, 6-4. U 2. kolu Lučić će igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli.

LONDON - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo Wimbledona zahvaljujući 6-4, 3-6, 6-3, 6-2 pobjedi protiv Nijemca Cedrik-Marcela Stebea u susretu 1. kola koji je trajao tri sata i šest minuta. Čilić je ovom pobjedom prekinuo niz od dva uzastopna ispadanja u 1. kolu na najvećem svjetskom turniru, a u 2. kolu suparnik će mu biti bolji iz ogleda Japanca Tatsume Ita i Poljaka Lukasza Kubota.

LONDON - Hrvatski tenisač Ivan Dodig završio je soj nastup na najvećem svjetskom turniru u Wimbledonu već u 1. kolu, bolji od njega bio je Čeh Lukaš Rosol sa 6-4, 3-6, 6-7 (0), 5-7 u meču koji je trajao dva sata i 40 minuta. Dodigu je ovo bio treći nastup u Wimbledonu, a drugi je put zaredom zaustavljen u 1. kolu. Jedini trijumf u All England Clubu ostvario je prije dvije godine kada je stigao do 2. kola.

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez (HNS) kažnjen je sa 30.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača tijekom utakmice 3. kola skupine C na EURU protiv Španjolske (0-1) odigrane u Gdanjsku 18. ovog mjeseca, objavila je UEFA. HNS je kažnjen zbog paljenja i bacanja baklji, te zbog iznošenja rasističkih transparenata.

Zbog neprimjerenog ponašanja navijača tijekom tri utakmice odigrane na EURU HNS je kažnjen s ukupno 135.000 eura, 25.000 nakon dvoboja protiv Irske, 80.000 nakon Italije, te 30.000 nakon Španjolske.

AMSTERDAM - Trećeg dana natjecanja u nizozemskom Stadskanaalu na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom hrvatski su atletičari osvojili još jednu srebrnu medalju. Darko Majdančić iz Kutine osvojio je srebrno odličje u bacanju kugle s daljinom od 9,58 metara.

Hrvatska nakon tri dana nadmetanja s jednim zlatom, dva srebra i tri bronce zauzima 16. mjesto u konkurenciji 37 zemalja koje se nadmeću u Nizozemskoj.

INDIANAPOLIS - Legendarni američki košarkaš Larry Bird (55), koji je prošle sezone obnašao dužnost predsjednika NBA momčadi Indiana Pacers zbog zdravstvenih je problema odlučio povući s te pozicije, objavio je lokalni dnevni list "Indianapolis Star". Bird je dobitnik nagrade za najboljeg izvršnog dužnosnika u NBA ligi jer je u momčad Pacersa doveo veliki broj mladih i nepoznatih igrača s kojima je momčad stigla do trećeg najboljeg omjera pobjeda i poraza, te polufinala doigravanja Istočne konferencije u kojem ih je izbacio Miami Heat na svom putu do naslova.

Indianapolis Star je citirao Birda koji je izjavio kako je nakon sastanka s vlasnikom kluba Herbom Simonom "100 posto siguran" kako neće ostati na sadašnjoj dužnosti. Iako nije navedeno o kakvim se zdravstvenim problemima radi poznato je kako Bird ima problema s bolovima u leđima i ramenu.

Bird je jedina osoba u povijesti koja je osvajala nagrade za najkorisnije igrača (MVP), najboljeg trenera i najboljeg dužnosnika u NBA-u.

LONDON - Francuski reprezentativac Olivier Giroud potpisao je petogodišnji ugovor s londonskim Arsenalom, objavio je napadačev dosadašanji klub Montpellier. Giroudov ugovor s Montpellierom istječe 2014., a odšteta za odlazak u Arsenal iznosit će 15 milijuna eura, dodaje francuski prvak. Giroud (25) koji je u Montpellieru proveo dvije sezone bio je važan čimbenik u osvajanju naslova prvaka i sezonu je završio kao najbolji strijelac prvenstva sa postignutim 21 pogotkom u 36 utakmica. Prvi put je za francusku reprezentaciju zaigrao u studenom 2011. a jedini gol zabio je u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke u veljači.

UDINE - Talijanski nogometaš Antonio Di Natale (33) produljio je ugovor s prvoligašem Udineseom do 2014. godine, izjavio je u utorak predsjednik tog kluba Gianpaolo Pozzo.

"Razgovarao sam s Di Nataleom i dogovorili smo se da ostane", izjavio je Pozzo. "La Gazzeta dello sport" piše da je prvom čovjeku Udinesea bilo jako važno zadržati svog najboljeg strijelca i to pod mnogo boljim financijskim uvjetima jer mu je potreban za kvalifikacije za Ligu prvaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙