FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatske taekwondo reprezentativke, sestre Ana i Lucija Zaninović odlikovane su Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara za osobite zasluge za taekwondo sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu, objavljeno je na njihovim službenim stranicama.

Odlikovanje im je na proslavi 21. rođendana Hrvatske u Hrvatskom narodnom kazalištu uručio predsjednik Ivo Josipović.

Ana i Lucija Zaninović su tako nakon državne nagrade za sport Franjo Bučar koncem prošle godine primile novo priznanje za svoja odricanja i brojne sportske uspjehe. Njih su dvije trenutačno u Skradinu gdje se pripremaju za olimpijske igre u Londonu.

PARIZ

Francuski nogometni savez razmatra kaznu za nogometnog reprezentativca Samira Nasrija jer je nakon utakmice četvrtfinala protiv Španjolske napao novinare.

Kako pišu francuski mediji, Francuski nogomenti savez razmatra dvogodišnju suspenziju nastupa za reprezentaciju za Nasrija, a ukoliko donese takvu odluku igrač Manchester Cityja bi propustio svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Francuski nogometni savez će razmotriti i kazne za Yanna M'Vilu, Hatema Ben Arfu i Jeremyja Meneza.

Do sada je najteže bio kažnjen Nicolas Anelka i to suspenzijom u trajanju od 15 mjeseci. OMAHA, 26. lipnja 2012. (Hina/AFP) -

OMAHA

Najboljeg svjetskog plivača Michaela Phelpsa pobijedio je u ponedjeljak u Omahi na američkim kvalifikacijama za OI u utrci na 400 m mješovito njegov reprezentativni suparnik Ryan Lochte, ali su se obojica plasirala na olimpijske igre u Londonu.

Lochte je završio utrku s 83 stotinke ispred Phelpsa koji je vlasnik svjetskog rekorda i zlatne olimpijske medalje u toj disciplini.

Tyler Clary, svjetski viceprvak na 400 m mješovito s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva u Šangaju bio je treći, ali nije osigurao "kartu" za London jer u američkom sustavu kvalifikacija za olimpijske igre idu samo prva dvojica.

Phelps je ranije rekao da se više neće natjecati u ovoj disciplini na velikim natjecanjima, ali se predomislio nakon što je imao dobro vrijeme na američkom Grand Prix-ju na zimu i na proljeće.

Phelps, koji je do sada osvojio 16 olimpijskih medalja, od kojih je 14 zlatnih, ima priliku u Londonu postati olimpijac s najviše medalja u povijesti. Ako osvoji još samo tri medalje prestići će sovjetsku gimnastičarku Larisu Latyninua koja je osvojila 18 medalja od 1956. do 1964.

Osim toga mogao bi postati i prvi plivač u povijesti koji je osvojio zaredom tri zlatne medalje u istoj disciplini ako pobijedi u utrci na 400m mješovito.

Međutim Lochte (27), peterostruki svjetski prvak s prvenstva u Šangaju, s dvije pobjede nad Phelpsom (200 m mješovito i 200 m slobodno), pokazao je kako taj zadatak neće biti lak.

Lochte će nastupiti u devet disciplina u Nebraski, a u nekima od njih nastupa i Phelps (100 i 200 m leptir, 200 m slobodno i 200 m mješovito).

LISABON

Portugalsko nogometno izaslanstvo na Euru nije zadovoljno imenovanjem Turčina Cuneyta Cakira glavnim sucem na polufinalnom susretu između Španjolske i Portugala, piše u utorak portugalski tisak.

"Portugal zgrožen: imenovanje Turčina glavnim sucem je alarmantno", naslov je u "A Boli" koji tvrdi i da je predsjednik Sudačkog odbora UEFA-e Angel Villar koji vodi i Španjolski nogometni savez te da je predsjednik UEFA-inog odbora Senes Erzik Turčin i "prijatelj Barcelone i Unicef-a".

"Erzik je kadar Unicef-a i sudjelovao je u pregovorima nakon kojih je ta UN-ova agencija za djecu postala sponzor katalonskog kluba", piše "A Bola".

"Imenovanje turskog suca glavnim sucem polufinalne utakmice ne sviđa se Portugalskom nogometnom savezu koji 'namjerava zauzeti javni stav'", dodaje dnevnik "Record", prema kojem se "Selecçao boji zakulisnih igara i velikog utjecaja Angela Villara

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙