FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 29. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ANKARA - Hrvatske košarkašice izborile su plasman na olimpijske igre u Londonu nakon što su danas u odlučujućoj četvrtfinalnoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Ankari pobijedili Kanadu sa 59:56 (17:16, 16:10, 8:20, 18:10). Pogotke za našu reprezentaciju postigle su: Ivezić 12, Vrsaljko 10, Ciglar 9, Mandir i Lelas po 8, Jelavić 6, Mazić 3, Ivanković 2 i Slišković 1. Tako je naša ženska košarkaška reprezentacija prvi put izborila plasman na olimpijske igre, a igre XXX. olimpijade u Londonu ostat će zapamćene i po tome što ćemo tamo imati dvije ženske ekipe, jer su plasman u London ranije osigurale i hrvatske rukometašice.

HELSINKI - Niti jedan od dvojice hrvatskih predstavnika u skoku u dalj na Europskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju nije u kvalifikacijama uspio izvesti ispravan skok, pa su i Marko Prugovečki i Dino Pervan ostali bez plasmana. Prugovečki i Pervan tako su se pridružili bacaču diska Rolandu Vargi koji je također ostao bez plasmana jer je u sva tri pokušaja u kvalifikacijama prestupio.

ZAGREB - Hrvatski rukometni reprezentativac Marko Kopljar napustio je redove CO Zagreba, te će karijeru nastaviti u francuskom PSG-u s kojim je potpisao ugovor na tri godine, objavio je višestruki hrvatski rukometni prvak. Iz CO Zagreba su dodali kako će za sljedeću sezonu pomladiti momčad oslanjanjem na vlastite igrače.

LARGS - Nakon dva dana natjecanja na Europskom prvenstvu u jedrenju za klasu 470 u škotskom Largsu Šime Fantela i Igor Marenić su drugi u muškoj konkurenciji, dok su Enia Ninčević i Romana Župan četvrte u ženskoj.

"Još jedan divlji dan s puno kiše i promjena vjetra, u prvom plovu smo bili 11., u drugom drugi, a i to je moglo bolje, vodili smo, ali kiša je bila toliko jaka da nismo vidjeli oznaku. Uvjeti na moru jesu malo čudni, ali svima su isti. Drugi smo ukupno, ali još se jedri devet plovova, četiri su tek iza nas, to još ništa ne znači, tek smo počeli", kazao je oprezno Igor Marenić.

Odlično su u petak u prvom plovu krenuli juniori Lovro Ivanov i Marko Carić, prvi su okrenuli prvu oznaku, držali su se među vodećima sve do nadomak cilja kad su se prevrnuli i ipak u cilj ušli 17. Ukupno su 22. nakon četiri plova. Prvi su Britanci Saxton/Mason.

Enia Ninčević i Romana Župan su imale izvrstan dan, dva puta su treće prošle ciljem, te još jednom pokazale da im jaki vjetar odgovara.

"U prvom plovu smo se izvukle nakon što smo bile šeste, a u drugom smo mogle biti i prve, ali su nas prošle Slovenke i Britanke. S obzirom na uvjete zadovoljne smo. Kad smo došle na polje bilo je 10-ak čvorova, poslije je diglo i na 20-ak čvorova. Nismo još u najboljoj formi, barem ja, dosta mi je teško, plovovi su dugi. Srećom, danas nismo išli na tri plova kako je bilo predviđeno", kritična je Enia Ninčević.

U vodstvu su Slovenke Mrak/Černe.

NEWARK - Krilni centar sveučilišta Kentucky Anthony Davis (19) bio je prvi izbor ovogodišnjeg NBA "drafta", a odabrali su ga New Orleans Hornetsi. Hrvatska je imala jednog predstavnika na "draftu", košarkaša Cibone Tomislava Zubčića (22), koji je kao 56. izbor završio u Toronto Raptorsima. Prvi izbor "drafta" Anthony Davis (19) visok je 208 cm, odličan je bloker i skakač, ima veliki raspon ruku. Riječ je o igraču koji stvara razliku na terenu.

U karakteristikama koje su objavljene o "draftiranim" igračima za Tomislava Zubčića (22) se navodi da je visok 208 cm, da je dobar šuter i da dobro barata loptom za svoju visinu. Slabost mu je skok, ali smatra se da ima veliki potencijal za razvoj.

LISABON - Legenda portugalskog nogometa Eusebio (70) pretrpio je moždani udar tijekom svog boravka na EURU u Poljskoj, te se trenutačno nalazi na liječenju u bolnici Luz u Lisabonu, izvijestili su bolnički izvori.

"Testovi su pokazali kako je Eusebio 24. lipnja pretrpio moždani udar. Sada je pri svijesti, lucidan i reagira na okolinu, te je pušten s odjela intenzivne njege. Njegova je obitelj uz njega, a prijatelji ga posjećuju. U bolnici će ostati do daljnjega pod stalnom prismotrom", objavio je direktor bolnice Luz Jose Roquette.

Eusebio je prebačen zrakoplovom iz Poljske u Portugal u srijedu. U posljednjih šest mjeseci Eusebio je čak četiri puta hospitaliziran zbog visokog tlaka, te su ga liječnici savjetovali da se podvrgava redovitim pregledima.

VARŠAVA - Portugalac Pedro Proenca (41) sudit će u finalu Eura između Španjolske i Italije u nedjelju u Kijevu, objavila je u petak Uefa. Na ovogodišnjem Euru Proenca je sudio na utakmicama Španjolska - Irska (4:0), Švedska - Francuska (2:0) i Italija - Engleska (0:0, 4:2 nakon penala). Na ove tri utakmice nije pokazao nijedan crveni karton. Također, nedavno je sudio finale Lige prvaka u Muenchenu, u kojem je Chelsea nakon penala pobijedio Bayern.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙