FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 5. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB - Najbolji strijelac SP 1998. Davor Šuker (44) na današnjoj Skupštini jednoglasno je izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Šuker će tu dužnost obnašati do kraja mandata Skupštine HNS-a, odnosno još dvije i pol godine. Šuker je na čelnom mjestu HNS-a naslijedio Vlatka Markovića, koji odlazi makon 14 godina. Marković je bio predsjednik HNS-a od 1998. godine. U svom oproštajnom govoru Vlatko Marković je kazao da je ponosan na svoj rad, te da nije zabrinut za budućnost nogometa.

LONDON - Dvije hrvatske tenisačice plasirale su se u četvrtfinale turnira juniorski u Wimbledonu, Donna Vekić je u susretu 3. kola nadigrala Nizozemku Indy De Vroome sa 6-3, 5-7, 6-2, dok je Ana Konjuh bila uspješnija od Paragvajke Montserrat Gonzalez sa 6-4, 6-4.Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanke Francoise Abande, dok će Konjuh za suparnicu imati Estonku Anett Kontaveit.

SAO PAULO - Nogometaši brazilskog Corinthiansa su po prvi puta u klupskoj povijesti osvojili Libertadores kup, južnoameričku verziju Lige prvaka. Na uzvratnoj utakmici finala Corinthians je u Sao Paulu pred 40.000 domaćih navijača pobijedio argentinski Boca Juniors sa 2-0, a oba pogotka zabio je Emerson, u 54. i 72. minuti. Na prvoj utakmici u Buenos Airesu Boca Juniors i Corinthians su odigrali neodlučeno 1-1.

LOS ANGELES - Kanadski košarkaš 38-godišnji Steve Nash karijeru će nastaviti u LA Lakersima. Nash je osam godina proveo u Phoenix Sunsima, koji će za njega od Lakersa dobiti četiri izbora na draftu, izbore u prvom krugu 2013. i 2015., te u drugom krugu 2014. i 2015. godine. Steve Nash bi sa LA Lakersima trebao potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 27 milijuna dolara. Za jednog od najboljih playmakera u ligi intersirali su se i New York Knicksi, Dallas Mavericksi te Toronto Raptorsi. Prošle sezone Steve Nash je imao prosjek od 12,5 koševa i 10,7 asistencija po utakmici. Dva je puta izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige (2005. i 2006.), a osam puta je igrao na All Star susretima.

MARSEILLE - Francuski nogometni prvoligaš Marseille za novoga je trenera imenovao Eliea Baupa (57) koji će na toj dužnosti zamijeniti Didiera Deschampsa. Baup je s Marseilleom potpisao ugovor na dvije godine. Najveći trenerski uspjeh Baup je ostvario 1999. godine kada je s Bordeauxom osvojio naslov francuskog prvaka. Na klupi "žirondinaca" bio je od 1998. do 2003. godine, a potom je radio u St Etienneu, Toulouseu i Nantesu da bi posljednje tri godine bio stručni komentator na televiziji. Marseille je prošle sezone prvenstvo završio na 10. mjestu, a Deschamps je napustio Velodrome godinu dana prije isteka ugovora, te je prvi kandidat za novog francuskog izbornika nakon odlaska Laurenta Blanca s te pozicije.

TORINO - Iskusni brazilski branič Lucio (34) potpisao je dvogodišnji ugovor s Juventusom, objavio je talijanski nogometni prvak. Lucija je prošloga tjedna otpustio milanski Inter za koji je igrao prošle tri sezone. Lucio je tijekom dosadašnje karijere odigrao čak 136 utakmica za brazilsku reprezentaciju. Inače, Lucio je već šesto ovoljetno pojačanje Juventusa, nakon veznjaka Kwadwa Asamoaha i Mauricija Isle koji su stigli iz Udinesea, mladog francuskog reprezentativnog veznjaka Paula Pogbe koji je stigao iz Manchester Uniteda, talijanskog reprezentativnog ofenzivnog veznjaka Sebastiana Giovinca iz Parme, te 19-godišnjeg vratara Nicole Lealija iz Brescije. Torinski "crno-bijeli" još uvijek su u potrazi za pojačanjem u napadu, a na listi želja su im Nizozemac Robin van Persie iz Arsenala i Urugvajac Luis Suarez iz Liverpoola.

ZAGREB - Ugledni njemački list "Sport Bild" proglasio je donedavnog trenera Barcelone Josepa Guardiolu za najboljeg nogometnog trenera na svijetu u poslednjih pet godina. U četiri godine njegova mandata Barca je osvojila čak 14 trofeja, među kojima i dvije Lige prvaka i tri španjolska prvenstva. Guardiolu je na kraju protekle sezone naslijedio njegov pomoćnik Tito Vilanova. Drugo mjesto pripalo je treneru Real Madrida Joséu Mourinhu, koji je u proteklih pet godina sa milanskim Interom osvojio Ligu prvaka i dva domaća prvenstva, te sa Realom prvenstvo Španjolske i Kup kralja. Treći je španjolski izbornik Vicentea del Bosque koji je odveo "furiju" do naslova svjetskih prvaka 2010., te europske krune 2012.

Deset najboljih trenera u izboru Sport Bilda:

1. Josep Guardiola (bivši trener Barcelone)

2. José Mourinho (Real Madrid)

3. Vicentea del Bosque (Španjolska)

4. Alex Ferguson (Manchester United)

5. Oscar Tabárez (Urugvaj)

6. Juergen Klopp (Borussia Dortmund)

7. Roberto Mancini (Manchester City)

8. Diego Simeone (Atletico Madrid)

9. Frank de Boer (Ajax)

10. Joachim Loew (Njemačka).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙