FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 16. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

KIJEV - U utakmici 2. kola skupine D na EURU Engleska je na Olimpijskom stadionu u Kijevu pobijedila Švedsku sa 3-2 (1-0). Strijelci: 0-1 Carroll (23), 1-1 Johnson (49-ag), 2-1 Mellberg (59), 2-2 Walcott (64), 2-3 Welbeck (78). Pred 60.000 gledatelja sudio je Skomina iz Slovenije.

Nakon dva kola Engleska ima četiri boda kao i Francuska, slijedi Ukrajina s tri, dok je Švedska posljednja bez bodova.

KIJEV - Rezultati utakmica 2. kola skupine D na EURU:

Ukrajina - Francuska 0-2 (Menez 53, Cabaye 56)

Švedska - Engleska 2-3 (Jonhson 49-ag, Mellberg 59 / Carroll 23, Walcott 64, Welbeck 78)

TABLICA:

1. Francuska 2 1 1 0 3-1 4

2. Engleska 2 1 1 0 4-3 4

3. Ukrajina 2 1 0 1 2-3 3

4. Švedska 2 0 0 2 3-5 0

WARKA - Prvi put otkako na europskim nogometnim prvenstvima nastupa 16 reprezentacija nakon prva dva kola nije poznat niti jedan sudionik četvrtfinala. Uoči posljednjih 90 minuta po skupinama čak 14 nacionalnih vrsta još uvijek može dalje, a samo Irci i Šveđani polako spremaju stvari za povratak kući. Dosadašnji dio EURA je poseban i po tome što niti jedna utakmica nije završila rezultatom 0:0, također dosuđen je samo jedan kazneni udarac, a niti on nije realiziran.

Prije četiri godine u Austriji i Švicarskoj nakon prva dva kola prolaz u četvrtfinale su osigurali Portugal, Hrvatska, Nizozemska i Španjolska, na EP-u u Portugalu 2004. godine to je uspjelo Česima, a u Nizozemskoj i Belgiji 2000. godine Italiji, Portugalu, Nizozemskoj i Francuskoj. Na prvoj europskoj smotri sa 16 ekipa, u Engleskoj 1996. godine plasman u drugi krug nakon dvije utakmice osigurala je Hrvatska, te domaćin Engleska.

POZNANJ - Izbornik irske reprezentacije Giovanni Trapattoni (73) u velikim je problemima uoči zadnjega meča EURA protiv Italije u Poznanju 18. lipnja. Talijan Trapattoni nalazi se između dvije vatre, izbornik je Irske koja više nema nikakve šansi za prolaz u dvoboju sa njegovim sunarodnjacima Talijanima, kojima treba pobjeda, a treba odrediti sastav. Irski mediji ga pritišću da stavi mladu momčad s klupe, ali se Trapattoni boji da će ga proglasiti izdajnikom.

"Ako stavim pričuve, a Italija pobijedi, tko mi garantira da neću ispasti izdajnik jer sam pustio svojima. Mislite li možda da će Hrvati ili Španjolci biti sretni u tom slučaju? Oni me mogu optužiti da sam Italiji pomogao", kazao je najstariji izbornik u povijesti EURA.

"UEFA traži da postavim najjaču moguću momčad. Mogu promijeniti pet-šest igrača u prijateljskom susretu, ali ne i na EURU", zaključio je Talijan.

ATENA - Srpski košarkaški trener Dušan Ivković (68) objavio je kako odlazi s mjesta trenera europskog prvaka Olympiakosa, a kao razlog svoje odluke naveo je stres. Ivković je ove sezone s Olympiakosom osvojio naslov europksog prvaka, drugi u klupskoj povijesti, naslov prvaka Grčke, prvi nakon 1997. kojim su prekinuli devetogodišnju dominaciju najvećeg rivala Panathinaikosa, te grčki Kup treću godinu zaredom.

"U razgovoru s predsjednikom Panagiotisom Angelopoulosom i potpredsjednikom Georgeom Skindiliom razmatrali smo stanje u grčkoj košarci u vrijeme gospodarske krize i količinu stresa koji se nakupio u protekle tri sezone tijekom kojih sam paralelno vodio i srpsku reprezentaciju, a to je dovelo do moje odluke o napuštanju kluba", objavio je Ivković.

Ivković je najavio kako će i dalje ostati na klupi srpske reprezentacije.

MONTEVIDEO - Strijelac pobjedničkog pogotka za 2-1 pobjedu Urugvaja protiv Brazila u finalu Svjetskog prvenstva 1950. godine Alcides Ghiggia (85) nalazi se u komi nakon teške prometne nesreće. Urugvajski dnevnik El Pais navodi riječi njegova sina Arcadija Ghiggije koji je kazao kako je zdravstveno stanje legendarnog nogometaša vrlo ozbiljno zbog brojnih prijeloma i teškoća s disanjem.

Urugvaj je u finalu SP-a 1950. u Rio de Janeiru sa 2-1 svladao Brazil u utakmici u kojoj je domaćoj reprezentaciji i neodlučeni rezultat osiguravao naslov. Brazil je početkom drugog poluvremena poveo 1-0, ali su Schiaffino i Ghiggia golovima u 66., odnosno 79. minuti kreirali preokret i jedno od najvećih iznenađenja u povijesti.

HALLE - Rezultati četvrtfinalnih susreta s ATP turnira tenisača u Halleu:

Philipp Kohlschreiber (Njem/8) - Rafael Nadal (Špa/1) 6-3, 6-4

Tommy Haas (Njem) - Tomaš Berdych (Češ/3) 6-4, 3-6, 7-5

Mihail Južni (Rus) - Radek Štepanek (Češ) 6-4, 4-6, 6-4

Roger Federer (Švi/2) - Miloš Raonić (Kan/5) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙