FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 4. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Na Igrama XXX. olimpijade, koja će se od 27. srpnja do 12. kolovoza održati u Londonu, Hrvatsku će zastupati rekordan broj od 108 sportašica i sportaša iz 18 sportova.

"Uvjeren sam da će to biti najuspješnije igre do sada, a Vlada će osigurati sredstva za sve dobitnike olimpijskih odličja pa i u slučaju da u Londonu Hrvatska osvoji dvocifreni broj medalja", rekao je u srijedu ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na zajedničkoj konferenciji MZOS-a i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Po Jovanovićevim riječima ove godine je iz državnog proračuna za potrebe HOO-a osigurano 110 milijuna kuna, a za nekoliko postotaka su podignuta i izdvajanja od sredstava Hrvatske lutrije, pa su hrvatski olimpijci imali maksimalne uvjete za pripremu.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša zahvalio se Ministarstvu i Vladi na suradnji. "Zhvaljujući tome hrvatski sportaši su mogli imati optimalne uvjete za pripremu za OI u Londonu. Posebno me veseli činjenica što ćemo u Londonu imati rekordan broj sportašica, njih 44, te što ćemo po prvi puta imati dvije ženske ekipe (rukomet i košarka). Time se približavamo olimpijskom idealu o jednakoj zastupljenosti sportaša i sportašica", kazao je Mateša.

On je napomenuo da još nije određeno tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara, ali u konkurenciji je desetak sportaša i sportašica.

"Konačnu odluku donijet će Vijeće HOO-a 9. srpnja, a uz ostale kriterije, gledat će se i raspored nastupa hrvatskih predstavnika na OI", dodao je Mateša.

SPLIT - Nadzorni odbor Hajduka na današnjoj je sjednici jednoglasno odlučio predložiti Marina Brbića (52) za novog predsjednika kluba, a službeno će imenovanje uslijediti nakon što se od Gradskog vijeća, kao većinskog vlasnika Hajduka, dobije suglasnot, izjavio je predsjednik Hajdukovog Nadzornog odbora Josip Paladino.

"Brbić je biznismen s iskustvom u rukovođenju i menadžmentu, te vjerujem da će splitsko Gradsko vijeće na svojoj sjednici sredinom ovog mjeseca dati suglasnost za njegovo imenovanje na dužnost predsjednika Uprave, odnosno predsjednika Hajduka", rekao je Paladino.

Nakon što je dosadašnji predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš početkom lipnja ove godine podnio ostavku na natječaj za njegova nasljednika prijavilo se 16 kandidata od kojih je pet ušlo u uži izbor, a među njima se Nadzorni odbor odlučio za Brbića.

LARGS - Šime Fantela i Igor Marenić po treći put u četiri godine osvojili su naslov europskih prvaka u jedrenju za klasu 470. Naš je dvojac naslov osigurao još u utorak, a službeno ga je potvrdio po završetku natjecanja srijedu iako se zbog slabog vjetra plov za odličja nije niti održao. U zadnjih godinu dana naš trofejni dvojac četiri se puta popeo na pobjedničko postolje na najvećim natjecanjima. Zlato na EP lani u Helsinkiju u srpnju, pa bronca u prosincu u Australiji na SP, zatim još jedna bronca na SP u svibnju u Barceloni i sad europsko zlato u Škotskoj. Iako su svjesni pritiska i očekivanja Šime Fantela i Igor Marenić smireno gledaju na ono što ih čeka za mjesec dana na regatnim poljima Weymoutha i Portlanda na Olimpijskim igrama. Hrvatski jedriličarski savez kandidirao je Fantelu i Marenića za stjegonoše u mimohodu zemalja na otvaranju Olimpijskih igara.

Ženske posade odjedrile su plov za odličja, za njih je ipak bilo vjetra. Izvrsno su jedrile Enia Ninčević i Romana Župan, ušle su druge u cilj, no konkurencija za medalje bila im je odmah iza krme, tako da su naše djevojke ostale četvrte u konačnom poretku.

LONDON - U polufinalu ovogodišnjeg izdanja najvećeg svjetskog teniskog turnira Wimbledona igrat će Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer, te Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Britanac Andy Murray. Đoković je u četvrtfinalu uvjerljivo svladao Nijemca Floriana Mayera sa 6-4, 6-1, 6-4, dok je Federer bio još uvjerljiviji protiv Rusa Mihaila Južnija sa 6-1, 6-2, 6-2. Tsonga je u četvrtfinalu svladao Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 7-6 (5), 4-6, 7-6 (3), 6-2, a Murray je bio uspješniji od Španjolca Davida Ferrera sa 6-7 (5), 7-6 (6), 6-4, 7-6 (4).

ČETVRTFINALE:

Novak Đoković (Srb/1) - Florian Mayer (Njem/31) 6-4, 6-1, 6-4

Roger Federer (Švi/3) - Mihail Južni (Rus/26) 6-1, 6-2, 6-2

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/5) - Philipp Kohlschreiber (Njem/27) 7-6 (5), 4-6, 7-6 (3), 6-2

Andy Murray (VB/4) - David Ferrer (Špa/7) 6-7 (5), 7-6 (6), 6-4, 7-6 (4)

ROUEN - Njemački biciklist Andre Greipel (Lotto-Belisol) pobjednik je četvrte etape "Tour de Francea" vožene od Abbevillea do Rouena u dužini od 214.5 kilometara. Greipel je u završnom sprintu bio brži od drugog Talijana Alessandra Petacchija (Lampre) i Nizozemca Toma Veelersa (Argos-Shimano). U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Švicarac Fabian Cancellara (RadioShack) sa sedam sekundi prednosti u odnosu na Britanca Bradleya Wigginsa (Sky) i Francuza Sylvaina Chavanela (Omega Pharma-Quickstep).

Hrvatski predstavnik na "Touru" Robert Kišerlovski (Astana) u četvrtoj je etapi ciljem prošao kao 53. u vremenu pobjednika, te je u ukupnom redoslijedu 34. sa 42 sekunde slabijim vremenom od Cancellare.

LONDON - Kapetan engleskog nogometnog prvoligaša Arsenala, nizozemski reprezentativac Robin van Persie (28) na svojoj je internetskoj stranici (www.robinvanpersie.com) objavio kako nema namjeru produžiti ugovor s "topnicima" koji mu ističe sljedećg ljeta.

"Dugo sam razmišljao o tome i odlučio sam kako neću produžiti ugovor", objavio je Van Persie dodavši kako se njegova gledišta uvelike razlikuju s onima menadžera Arsenea Wengera i izvršnog direktora Ivana Gazidisa o tome u kojem smjeru bi Arsenal trebao ići.

MILANO - Talijanski nogometni velikan Inter iz Milana objavio je kako je dogovorio prelazak slovenskog reprezentativnog vratara Samira Handanoviča iz Udinesea u svoje redove. Direktor Udinesea Gino Pozzo izjavio je kako će njegov klub uz određenu odštetu za Handanoviča od Intera dobiti i braniča Davidea Faraonija. Dolazak Handanoviča u Inter najvjerojatnije znači kako će dugogodišnja jedinica "crno-plavih" Brazilac Julio Cesar morati potražiti novi klub.

GLASGOW - Škotski nogometni velikan Rangers, koji je sa 54 naslova svjetski rekorder po broju naslova nacionalnog prvaka, ove sezone definitivno neće igrati u prvoj škotskoj ligi, rezultat je to petosatne sjednice Udruge škotskih prvoligaša (SPL).

"Na današnjem sastanku klubovi SPL-a su većinom glasova odbacili zahtjev Rangersa za natjecanjem u prvoj ligi", objavio je SPL.

Rangers je zbog financijskih problema krajem prošle sezone proglasio stečaj, a ukupni dug kluba se procjenjuje na 134 milijuna funti.

Za sada još nije poznata budućnost Rangersa, ali najvjerojatnija mogućnost je nastupanje u drugoj škotskoj ligi za koju se zalaže većina, jer škotski nogomet ipak ovisi o derbijima Rangersa i Celtica. SPL bi za televizijska prava za pet godina trebao dobiti 80 milijuna funti, ali televizijske kuće su spremne platiti taj iznos samo u slučaju ako će prenositi četiri "Old Firma" po sezoni, dok u suprotnom ne žele potpisivati ugovor na više od jedne sezone. Škotski niželigaši, pak, inzistiraju da se Rangerse mora izbaciti u četvrtu ligu, kao što je u nedavnoj prošlosti bio slučaj s Gretnom i Livingstonom koji su se također našli u financijskim problemima.

NEW YORK - Jedan od najboljih hokejaša svih vremena 40-godišnji Čeh Jaromir Jagr potpisao je jednogodišnji ugovor sa NHL ekipom Dallas Stars vrijedan 4,5 milijuna dolara. Jagr bi trebao pomoći Dallasu da napokon uđe u doigravanje u kojem ga nije bilo od 2008. godine. Prošle sezone Jagr je igrao za Philadelphia Flyerse, te je ubilježio 19 golova i 33 asistencije. Jagr je pet puta bio najbolji strijelac NHL lige, a najveći dio karijere proveo je u Pittsburgh Penguinsima, za koje je igrao 11 godina i pritom je osvojio dva naslova prvaka NHL-a. Igrao je još i za Washington Capitalse, New York Rangerse, a tri je godine proveo u ruskoj KHL ligi u Avangardu iz Omska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙