FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 1. svibnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD

U susretu prvog kola ATP teniskog turnira u Beogradu koji se igra za nagradni fond od 418.000 eura hrvatski tenisač Antonio Veić je pobijedio Slovenca Blaža Kavčića 6:1, 6:1.Nakon što je prošao kvalifikacije Veić je u sudaru protiv 102. tenisača svijeta ispustio samo dva gema ostvarivši uvjerljivu pobjedu. Bio je to njihov prvi sudar na ATP Touru, no odigrali su četiri meča na Challengerima. Kavčič je dobio njihov prvi ogled 2006. godine, a iduća tri pripala su hrvatskom tenisaču. Prije četiri godine u Zagrebu, 2010. u Maroku, te ove godine u brazilskom Blumenauu.U 2. kolu Veića očekuje 44. tenisač svijeta, Finac Jarkko Nieminen. Bit će to njihov prvi meč.

LONDON

Dosadašnji menadžer West Bromwich Albiona Roy Hodgson (64) novi je izbornik engleske nogometne reprezentacije, objavio je Engleski nogometni savez (FA).Premda se činilo kako je menadžer Tottenhama Harry Redknapp najizgledniji kandidat za nasljednika Fabia Capella, FA se ipak odlučio za Hodgsona kojem koncem lipnja ističe ugovor s WBA. Hodgson je potpisao ugovor na četiri godine, a na engleskoj klupi će debitirati 26. svibnja u prijateljskom susretu protiv Norveške u Oslu.Hodgson je tijekom karijere vodio Fulham, Liverpool, Blackburn, Inter, Xamax, Bristol City, udinese, Kopenhagen, Grasshoppers, Halmstad, Orebro, Malmo, te reprezentacije Švicarske, Finske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tijekom trenerske karijere je osvojio 14 trofeja, a bio je prvak sa Halmstadom, Malmom i Kopenhagenom, dok je s Interom igrao u finalu Kupa Uefa 1997. godine.Engleska će na predstojećem Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj igrati u skupini D protiv Francuske, Švedske i Ukrajine.

ZAGREB/ANKARA

U susretu prvog kola skupine I na kvalifikacijskom turniru za OI u Londonu danas su u Ankari odbojkašice Hrvatske poražene od Njemačke sa 0-3 (12-25, 16-25, 17-25). Danas se još u našoj skupini sastaju Turska - Bugarska, a sutra odbojkašice Hrvatske igraju protiv Turske u 18.00 sati.

U skupini II kvalifikacijskog turnira u Ankari natječu se Poljska, Nizozemska, Srbija i Rusija. Dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine idu u polufinale, a samo će pobjednik turnira izboriti pravo nastupa OI u Londonu.

AMSTERDAM

Nakon europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini nizozemski stručnjak Dick Advocaat (64) će napustiti kormilo ruske nogometne reprezentacije i preuzeti PSV Eindhoven.Advocaat još uvijek nije potpisao nikakav ugovor, međutim dao je riječ čelnicima PSV-a. "Sve smo se dogovorili i prihvatio sam ponudu PSV-a. Do konca idućeg tjedna potpisat ćemo ugovor," kazao je Advocaat koji je već vodio PSV od 1995. do 1998. godine.

Advocaat će za kormilom PSV-a naslijediti Philipa Cocua, koji od ožujka privremeno vodi momčad nakon što je Fred Rutten dobio otkaz. Cocu se od iduće sezone vraća u omladinsku školu. Advoccat je na klupi ruske reprezentacije od svibnja 2010. godine, a oproštaj od 'zbornaje' imat će na predstojećem europskom prvenstvu. Tijekom karijere vodio je i AZ Alkmaar, Zenit, Rangers, Borussiu Mönchengladbach, te reprezentacije Južne Koreje, Belgije, UAE i Nizozemske.

OSLO

Norveški plivač Alexander Dale Oen preminuo je srčanoga udara u 26. godini na pripremama za Olimpijske igre u Sjedinjenim Državama. Oen je nađen na podu svlačionice navečer na bazenu u gradu Flagstaffu u državi Arizona, a liječnici sumnjaju da se radi o zastoju srca. Oen je bio svjetski prvak i olimpijski doprvak na 100 prsno, te je bio najveći kandidat za zlatno odličje na skorašnjim Igrama u Londonu. "Oen je nađen pod tušem i nije davao znakove života. Naša ekipa ga je pokušala reanimirati, ali bezuspješno. Ovo je veliki šok za Norvešku i cijeli svijet plivanja i sporta uopće", kazao je trener norveške trenerske ekipe Petter Loevberg. Prema norveškom dnevniku Aftenposten Oen je nekoliko sati prije smrti putem "skypea" razgovarao sa svojom obitelji i nije se žalio na nikakve zdrastvene tegobe.

RIM

Nogometaši Rome sve su dalje od plasmana u Ligu prvaka nakon što su u susretu 36. kola Serie A na gostovanju kod Chieva odigrali 0:0.Bila je to već četvrta uzastopna utakmica u kojoj rimski klub nije upisao pobjedu. Dva kola prije kraja prvenstva Roma se nalazi na sedmom mjestu sa 52 boda, tri manje od Napolija, Intera, Udinesea i Lazija, no ova četvorka ima i utakmicu manje. Samo jedan od ovih pet klubova će izboriti plasman u Ligu prvaka, uz nedostižne Juventus i Milan.

ZAGREB

Još uvijek aktualni europski i španjolski nogometni prvak Barcelona najviše troši na plaće igrača od svih sportskih klubova na svijetu.Barca godišnje na plaće svojih igrača troši 217 milijun dolara, što je prosječna godišnja plaća od 8.6 milijuna dolara po igraču. Na drugom mjestu je Real Madrid koji godišnje za plaće odvaja 194 milijuna dolara ili 7.7 milijuna dolara po igraču. Na trećem mjestu je Manchester City sa 185 milijuna dolara, a zatim slijedi Chelsea sa 169 milijuna dolara. Među deset klubova s najvećim plaćama na svijetu je sedam nogometnih klubova, jedan košarkaški, te dva baseball kluba. NBA momčad Los Angeles Lakers je peta sa s prosječnom godišnjom plaćom od 6.2 milijuna dolara, bejzbol momčad New York Yankeesi je šesta (6.1), dok su Philadelphia Phillies na devetom mjestu (5.8)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙