FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 3. travnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

OSIJEK

U prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskoga nogometnoga kupa u Osijeku su nogometaši Osijeka svladali vinkovačku Cibaliu s 3:0 (2:0). Uzvrat je za dva tjedna u Vinkovcima, dok u srijedu prvu utakmicu ima drugi polufinalni par Dinamo - Zagreb na Maksimiru.

Pred 4000 gledatelja na stadionu u Gradskom vrtu sudio je Gabrilo iz Splita.

Strijelci: 1:0 Maglica (27), 2:0 Maglica (35), 3:0 Vrgoč (77)

Promašeni penal: Bartolović (Cib, 58)

ZAGREB

Četiri pobjede upisali su danas hrvatski jedriličari na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Tonči Stipanović bio je dva puta prvi u Laseru, pobjedu je u istoj klasi u svojoj kvalifikacijskoj skupini upisao i Filip Jurišić, dok su u klasi 470 prvi ciljem prošli Šime Fantela i Igor Marenić.Nakon jučerašnjeg nešto skromnijeg otvaranja regate Svjetskog kupa u španjolskoj Palma de Mallorci danas značajno bolji nastup hrvatskih jedriličara. U klasi Laser čak tri puta u cilj je prvo ušlo CRO jedro. Tonči Stipanović odjedrio je danas bez greške i pobijedio oba plova u svojoj kvalifikacijskoj skupini, što mu je donijelo deveto mjesto ukupno nakon četiri jedrenja. Njegovom slavlju pridružio se i Filip Jurišić, koji je pokazao da jučerašnje odlično jedrenje nije bilo slučajnost. Filip je također pobijedio jedan plov u svojoj kvalifikacijskoj skupini i zauzima za njega izvrsno 14. mjesto.Izvrstan dan i za Šimu Fantelu i Igora Marenića u klasi 470. Šime i Igor su danas bili treći u prvom plovu dana, dok su drugi pobijedili i time napredovali na 12. mjesto ukupnog poretka.

BILBAO

Najbolji hrvatski bicilist Robert Kišerlovski zauzima 36. poziciju nakon prve dvije etape utrke po Baskiji, jedne od najjačih ove godine. Drugu etapu utrke u dužini od 1658 kilometara od Güenesa do Vitorie dobio je Južnoafrikanac Daryl Impey, a Kišerlovski je ciljem prošao kao 47. u vremenu pobjednika. Riječanin u ukupnom poretku drži 36. poziciju, iako nema nikakav zaostatak za vodećim Španjolcem Jose Rojasom. U srijedu je na rasporedu treća etapa duga 164 km od Vitorije do Eibar, sa 10-postotnim usponom na planinu Arate.

MILANO

Napadač AC Milana 29-godišnji Antonio Cassano može ponovno igrati nogomet nakon što je u studenome prošle godine bio na manjoj operaciji srca. Iz AC Milana su u utorak priopćili da je Cassano uspješno prošao pregled na milanskom Institutu za sportsku medicinu, te da se može vratiti profesionalnom nogometu. Cassano je operiran nakon što je kolabirao u avionu kojim su se igrači AC Milana vraćali sa gostovanja kod Rome. Neočekivani srčani problemi pogodili su ga nakon što je bio odličan u dresu Milana i talijanske reprezentacije, čiji je bio najbolji strijelac u kvalifikacijama za EP 2012. sa šest golova.

ZAGREB/BUEONOS AIRES

Prema izjavi pomoćnog trenera Mariana Zabalete u argentinskoj reprezentaciji nema dvojbi tko će igrati protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa ovog vikenda u Buenos Airesu."Za pojedinačne mečeve bit će nominirani Juan Martin Del Potro i David Nalbandian", rekao je Zabaleta. Bude li tako, priliku neće dobiti čak ni prošlotjedni polufinalist turnira iz serije Masters 1000 u Miamiju Juan Monaco, koji je trenutno 16. tenisač svijeta. Naime, očekuje se da će u subotnjem meču parova igrati Nalbandian i Eduardo Schwank.

Koliko je argentinski tenis u ovom trenutku jak može potvrditi i podatak da među četvoricom prijavljenih igrača za susret s Hrvatskom nema dvojice koji su ovog tjedna rangirani među pedeset najboljih na svijetu, Juana Ignacija Chele i Carlosa Berlocqa. Chela je, istina, u Buenos Airesu s reprezentacijom, u statusu petog igrača.Hrvatska reprezentacija se sve više prilagođava na zemljanu podlogu na stadionu Parque Roca, koja je i dalje prilično tvrda. Iz dana u dan na treninzima hrvatskog, ali i argentinskog sastava, sve je više zainteresiranih ljubitelja tenisa, a za vikend se očekuje da će na tribinama impozantnog zdanja u predgrađu Buenos Airesa biti 12.000 gledatelja. Inače, kapacitet stadiona je oko 14.000, a za susret sa Hrvatskom u prodaju će biti pušteno u prodaju oko 13. 000 karata. Naši navijači već su, uz veliku pomoć osoblje iz hrvatskog veleposlanstva, nabavili karte.

NEW ORLEANS

Veliko finale sveučilišnog prvenstva SAD-a u košarci, u kojem su Kentucky Wildcatsi pobijedili Kansas Jayhawkse sa 67-59, uživo je u Superdomeu u New Orleansu pratilo više od 73.000 gledatelja. Toliko ih je bilo i prve večeri ovogodišnjeg NCAA Final Foura, kojim završava "ožujsko ludilo" ili "veliki ples" kako Amerikanci još zovu doigravanje sveučilišnog prvenstva u košarci, što počinje sredinom ožujka, a završava prvog vikenda u travnju, i u kojem sudjeluje 68 momčadi. Final Four sveučilišnog prvenstva u košarci je drugi najgledaniji sportski događaj u SAD-u, odmah iza Super Bowla, finalne utakmice američkog nogometa. To se vidi i po cijeni reklamnog prostora, pa su prošle godine za 30 sekundi tv reklame tijekom finala oglašivači morali platiti milijun i 200 tisuća dolara.

ZAGREB

Pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Petar Skansi ocijenio je danas da bi trebalo uvesti izvanredno stanje u hrvatski vrhunski sport, a u Hrvatski nogometni savez prinudnu upravu, ali, ni za jednu ni za drugu potrebu ne postoji pravni sustav koji bi omogućio da se one provedu. Skansi se na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), na kojoj je bilo riječi o prvih stotinu dana toga ministarstva pod novim vodstvom, osvrnuo i na stanje u vrhunskom sportu koji je sada u središtu pozornosti. Kad je pak riječ o potezima koje bi trebalo nužno poduzeti, a za njih nema pravnih mogućnosti, istaknuo je da pri tomu svi gledaju u Vladu, ali da nitko nije našao način da se to doista i učini.

Po njegovim riječima, u prvih stotinu dana otkako obnaša dužnost pomoćnika ministra za sport nije ništa napravljeno, ali je najavio da će zatražiti da se znatno izmijeni dosadašnji program sporta u školama i da do toga dođe što skorije. Tako će, dodao je, tražiti da se djeca u školama svakodnevno bave gimnastikom jer su istraživanja provedena u SAD-u pokazala da djeca koja se svakodnevno bave sportom imaju dobro pamćenje i znaju što su toga dana učili u školi za razliku od djece koja po dolasku iz škole sjedaju uz kompjutor i imaju poteškoća s pamćenjem .

Ministar Jovanović, koji isprva nije htio komentirati stanje u HNS-u, napomenuo je da je održao sastanak s vodstvom HNS-a na njihovo traženje. Smatra da bi vodstvo trebao predložiti akcijski plan spašavanja hrvatskoga nogometa budući da je po Statutu HNS-a izravno odgovorno za stanje u hrvatskom nogometu. Taj akcijski plan spašavanja, dodao je ministar, vodstvo bi trebalo predočiti Skupštini HNS-a koja bi se o njemu trebala očitovati.

U vezi odluka koje se odnose na sport, Jovanović je ustvrdio da MZOS nije donio ni jedan prijedlog bez konzultacija sa sportašima i sportskim stručnjacima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙