FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 30. travnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

Nakon svega 43 dana provedena za kormilom hrvatskog nogometnog prvoligaša Rijeke trener Dragan Skočić je smijenjen.Skočić je dobio otkaz nakon poraza u Vinkovcima od Cibalije (0:2) nakon kojeg se Rijeka našla u opasnosti od pada u drugu ligu. Momčad će privremeno voditi dosadašnji asistent Mladen Ivančić, međutim moguće je da klub s Kantride novog trenera dobije već do kraja današnjeg dana, a najkasnije do srijede. Skočić je već treći trener koji je ove sezone dobio otkaz u Rijeci. Prije njega kormilo su napustili Alen Horvat i Ivo Ištuk.Dva kola prije kraja prvenstva Rijeka se nalazi na 12. mjestu koje vodi u drugu ligu. Inter na 11. poziciji ima bod više, dok Istra 1961 na 10. mjestu ima četiri boda više. U iduća dva kola Riječani će ovisiti o rezultatima Zaprešićana, ali i o odluci drugoligaša Dugopolja hoće li ili ne u Prvu HNL.

BEOGRAD

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Beogradu, on je u susretu 1. kola svladao Rumunja Adriana Ungura sa 6-2, 6-7 (4), 6-4 nakon dva i pol sata igre.U 2. kolu Dodig će igrati protiv drugog nositelja, Talijana Andreasa Seppija.

Antonio Već je, pak, bio uspješan u kvalifikacijama beogradskog turnira, u posljednjem 3. kolu nadigrao je Rumunja Victora Crivoija sa 3-6, 6-2, 6-3, te je izborio nastup u glavnom turniru.

RIO DE JANEIRO/ZAGREB

Hrvatske košarkašice igrat će na kvalifikacijskom turniru za plasman na Olimpijske igre u Turskoj u skupini C sa selekcijama Južne Koreje i Mozambika, odlučio je ždrijeb u Rio de Janeiru. Hrvatice će prvu utakmicu igrati protiv afričkog predstavnika Mozambika 25. lipnja, a dva dana kasnije čeka ih dvoboj s Južnokorejankama. Prve dvije selekcije idu u četvrtfinale, a na Olimpijske igre plasirat će se pet od ukupno 12 sastava iz Turske. Naše košarkašice moraju zauzeti jedno od prva dva mjesta u skupini, a u četvrtfinalu se križaju sa skupinom D u kojoj su Kanada, Francuska i Mali. U skupini A su Japan, Turska i Portoriko, a u skupini B Argentina, Češka i Novi Zeland. Plasman na OI su već osigurale domaćin Velika Britanija, Angola, Brazil, Australija, Kina, Rusija i SAD.

LYON

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren zbog ozljede desnog stopala koju je zadobio početkom finalnog susreta francuskog Kupa u subotu protiv Quevillyja više neće nastupati za Lyon ove sezone, izjavio je trener "lavova" Remi Garde."Lovren je istegnuo ligamente stopala i sljedeća dva tjedna noga će mu biti imobilizirana. Radi se o vrlo rijetkoj ozljedi", kazao je Garde.Zbog ozljede stopala upitan je Lovrenov nastup na skorašnjem EURU u Poljskoj i Ukrajini na kojemu će Hrvatska igeati u skupini C protiv Irske, Italije i Španjolske.

BUDIMPEŠTA

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u drugo kolo WTA teniskog turnira u Budimpešti nakon što je na otvaranju turnira pobijedila domaću igračicu Csillu Borsanyi 6-0, 7-5.Petru u drugom kolu očekuje bolja iz ogleda Mađarice Timeae Babos i tajvanske tenisačice Su-Wei Hsieh.

LONDON

Njemački reprezentativni napadač Lukas Podolski (26) na kraju ove sezone napušta Koeln, te će karijeru nastaviti u engleskom Arsenalu. Podolski odlazi godinu dana prije isteka ugovora sa Koelnom, a vrijednost transfera nije poznata. "Bila je to teška odluka, jer mi moj matični klub, njegovi navijači i grad Koeln puno znače. No, odlazak u Arsenal mi pruža mogućnost igranja na najvišoj europskoj razini", izjavio je Podolski, koji je nogometnu karijeru započeo u Koelnu. Godine 2006. prešao je u minhenski Bayern, ali je tamo imao skromnu minutažu, pa se je 2009. vratio u Koeln.

Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 95 utakmica i postigao je 43 gola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙