FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatski gluhi rukometaši osvojili su naslov europskog prvaka u rukometu svladavši u finalnom dvoboju u talijanskom Lignanu Srbiju s 34:21 (17:9). Naši gluhi rukometaši potvrdili su još jednom svoju dominaciju obranivši naslov europskog prvaka iz Istanbula, a na zadnjim Olimpijskim igrama gluhih u Melbourneu i Taipehu osvojili su zlatne medalje. Iako oslabljeni brojnim ozljedama, do ukupno trećeg europskog zlata izabranici Voje Bjegovića su stigli uvjerljivom pobjedom u finalu nad najvećim suparnikom Srbijom, a pogotke su postigli Bošnjak (14), Lušić (8), Perak (3), Crnojević (3), Jukić (2), Kolarić (2), Jusić (1) i Katuša (1). Oliver Lušić je proglašen za najboljega igrača prvenstva, a Dean šagovac je najbolji vratar. "Ponosan sam na svoje igrače koji su inatoč brojnim ozljedama smogli snage i vrlo uvjerljivo svladali uvijek neugodnu reprezentaciju Srbije", kazao je izbornik Bjegović.

BUKUREŠT

Hrvatski tenisač Ivan Dodig završio je svoj nastup na ATP turniru u Bukureštu već u 1. kolu, bolji od njega bio je Nijemac Daniel Brands sa 7-6 (4), 6-2 nakon sat i 40 minuta igre.Bio je ovo prvi međusobni susret Dodiga i Brandsa.

ZAGREB

Izvršni predsjednik Dinama i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zdravko Mamić u utorak je na konferenciji za medije želio razjasniti neke svoje nedavne izjave vezane za izbor novog izbornika i predsjednika HNS-a."Prije nekog vremena, dok je izbornik Bilić boravio u Lovranu na oporavku nakon operacije kuka, ja sam ga pitao bi li on htio produžiti ugovor s HNS-om i nakon EURA u Poljskoj i Ukrajini, a on mi je nedvosmisleno odgovorio da nema nikakve šanse za to. Potom su se pojavile razne špekulacije u javnosti gdje je svatko branio svoju poziciju i različito tumačio tu moju izjavu. Druga teza koja se pojavila u javnosti je da Mamić okreće leđa Markoviću, a to uopće nije istina. Mi smo se davno dogovorili da će Marković biti predsjednik do završetka našeg nastupa na EURU i da će onda otići pod svojim uvjetima. Nitko iz Izvršnog odbora ili skupštine HNS-a to nije doveo u pitanje. No, sada Marković to ne želi učiniti. Zašto je tome tako, ja ne znam jer ne razgovaram s njim", kazao je Mamić, te nastavio:

"S obzirom da je evidentno da ćemo nakon 15. srpnja ostati i bez predsjednika i bez izbornika, ja sam predložio da odmah krenemo u proces izbora novih osoba za ta mjesta kako nam se ne bi dogodila kriza upravljanja, jer vrlo brzo će započeti nova natjecateljska sezona, a već početkom rujna započinju i kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo".Mamić je objasnio i zašto smatra kako je odmah po završetku EURA potrebna promjena na vrhu HNS-a.

"Stvorila se kritična masa u javnosti da do promjena u HNS-u mora doći, jer ovo vodstvo više nema kredibilitet. Moramo krenuti naprijed, a to možemo samo s novim ljudima i zato se ja zalažem za civilizacijsku primopredaju. Siguran sam da se na novoj skupštini neće ponoviti situacija iz prosinca 2010., već ćemo biti jedinstveni. Ako se ponovi raskol, tada možemo proglasiti stečaj hrvatskog nogometa".Mamić se osvrnuo i na svoj subotnji susret s ministrom znanosti obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.

"Ja nemam ništa protiv njega, pa on je moj ministar. Rekao sam mu da mu stojim na raspolaganju kad god hoće sa mnom razgovarati. Isto tako, oprostio sam mu uvrede koje je izrekao i sigurno neću podnijeti sudsku tužbu".

RIM

Nogometaši Cagliarija i Atalante ubilježili su pobjede u zaostalim utakmicama Talijanske lige, te su napravili veliki korak ka osiguranju ostanka u Seriji A. Cagliari je kod kuće slavio protiv Catanie s uvjerljivih 3:0, dok je Atalanta, također na svom stadionu, pobijedila Chievo s 1:0. Atalanta je pobjedom skočila na 9. mjesto, osam bodova od zone ispadanja, a Cagliari je sada 15. s 41 bodom, šest više od Leccea, koji po trenutnoj poziciji na ljestvici ispada. Novara i Cesena su praktički već ispali, a ostale utakmice Serie A igraju se u srijedu.

Cagliari 3 Ribeiro (21), Pinilla (79), Ibarbo (90+4)

Catania 0

----

Atalanta 1 Moralez (72)

Chievo 0

JERUZALEM

Izrael od organizatora Olimpijskih igara u Londonu traži da se na svečanom otvorenju minutom šutnje oda počast ubijenim izraelskim sportašima prije 40 godina na Igrama u Muenchenu. Zamjenik ministra vanjskih poslova Izraela Danny Ayalon uputio je službeno pismo Međunarodnom olimpijskom odboru i Organizacijskom odboru Igara u Londonu u kojem se traži odavanje počasti pobijenim Izraelcima. Početkom rujna 1972. palestinski teroristi iz organizacije Crni rujan upali su u Olimpijsko selo u Muenchenu, te uzeli za taoce izraelske sportaše i trenere. U neuspjeloj akciji oslobađanja na minhenskoj zračnoj luci poginulo je 11 Izraelaca, pet palestinskih komandosa i njemački policajac. Unatoč toj najvećoj tragediji u povijesti olimpijskog pokreta, OI u Muenchenu su nastavljene.

LONDON

Nogometna reprezentacija Velike Britanije odigrat će prvu utakmicu olimpijskog turnira protiv Senegala 26. srpnja na Old Traffordu. Britanski nogometaši po prvi puta nastupaju na Olimpijskim igrama od 1960., a osim Senegala, u skupini će igrati s vrlo jakom selekcijom Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Britanski izbornik Stuart Pearce već ima širu listu od 80 nogometaša iz Engleske, Walesa, Škotske i Sjeverne Irske, a naglašava da su Urugvaj i Senegal vrlo jake ekipe. "Urugvaj nije na Olimpijskim igrama čak 84 godine kada su u Antwerpenu osvojili zlato. Sigurno imaju moćnu ekipu, pogotovu ako za njih zaigra i Luis Suarez, dok Senegal predvodi napadački dvojac iz Newcastlea Demba Ba i Papiss Cisse", kazao je Pearce.

Brazil nikad nije osvojio olimpijsko zlato, a na ovim Igrama su u skupini s Egiptom, Bjelorusijom i Novim Zelandom, dok su Španjolci nositelji skupine u kojoj su Japan, Hondurasom i Marokom. Zadnju, četvrtu skupinu, tvore Meksiko, Južna Koreja, Gabon i Švicarska.

ZAGREB

U zadnja tri finalna dana na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu Šime Fantela i Igor Marenić ulaze kao drugi u klasi 470, Tonči Stipanović je u Laseru na jedan bod do prvog mjesta, a iznenađenje dana su priredile Enia Ninčević i Romana Župan koje su pobijedile šesti plov regate u klasi 470.

Vrlo je uzbudljiva situacija u Laseru, čak pet kormilara je unutar jednog boda razlike, a šesti zaostaje samo bod više. U toj konkurenciji je i dalje Tonči Stipanović koji je četvrti, samo jedan negativni bod više ima od prvoplasiranog Njemca Philippa Buhla. Tonči je ponovno, kao i prethodna dva dana, pobijedio drugi plov u danu, a u prvom je bio treći. U navedenih prvih šest koji su odjedrili kvalifikacije bez greške su još dva Australca i dva Novozelanđanina.Stipanović, Vujasinović, Taritaš i Mihelić nastavljaju natjecanje u zlatnoj finalnoj skupini, dok će se mladi juniori morati zadovoljiti utješnim skupinama.Izvrsnim jedrenjem i danas, s trećim i petim ulazom, u vrh poretka dvojaca vratili su se Šime Fantela i Igor Marenić. Nakon šest jedrenja su drugi, naravno od sutra u zlatnoj finalnoj skupini.

Iznenađenje dana priredile su Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom 470, pobijedivši šesti plov regate. U petom su diskvalificirane radi preuranjenog starta, a u ukupnom poretku su napredovale na 20. poziciju.

ZAGREB

Pregled teniskih turnira:

ATP Bukurešt (450.000 eura), 1.kolo:

Daniel Brands (Njem) - IVAN DODIG (HRV/8) 7:6 (4), 6:2;

Dudi Sela (Izr) - Adrian Ungur (Rum) 7:6 (2), 6:2;

Marius Copil (Rum) - Tobias Kamke (Njem) 6:3, 6:2;

Jurgen Zopp (Est) - Victor Crivoi (Rum) 6:3, 6:3;

Andreas Seppi (Ita/6) - Guillaume Rufin (Fra) 1:6, 7:6 (5), 6:4;

Fabio Fognini (Ita) - Joao Souza (Bra) 7:5, 7:6 (5);

ATP Barcelona (2,072 milijuna eura), 1.kolo:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Olivier Rochus (Bel) 6:3, 6:3;

Victor Hanescu (Rum) - Rui Machado (Por) 6:3, 7:6 (5);

Albert Ramos (Špa) - Andreas Beck (Njem) 4:1, predaja;

Frederico Gil (Por) - Marcel Granollers (Špa/12) 6:2, 6:2;

Kevin Anderson (JA/13) - Malek Jaziri (Tun) 6:2, 6:3;

Bernard Tomić (Aus/15) - Ernests Gulbis (Lat) 6:3, 6:4;

Mihail Kukuškin (Kaz) - Daniel Gimeno-Traver (Špa) 6:2, 6:3;

Igor Andrejev (Rus) - Diego Junqueira (Arg) 6:2, 6:3;

2. kolo:

Fernando Verdasco (Špa/9) - Steve Darcis (Bel) 6:3, 6:1;

Andy Murray (VB/2) - Sergij Stahovski (Ukr) 6:3, 6:2;

WTA Stuttgart (740.000 USD), 1.kolo:

Marion Bartoli (Fra/7) - Iveta Benešova (Češ) 6:3, 6:2;

Alize Cornet (Fra) - Ana Čakvetadze (Rus) 6:3, 6:4;

Samantha Stosur (Aus/5) - Peng Shuai (Kina) 6:2, 6:2;

WTA Fes (220.000 USD), 1.kolo:

Svetlana Kuznjecova (Rus/2) - Eleni Danilidu (Grč) 6:1, 7:5;

Arantxa Rus (Niz) - Klara Zakopalova (Češ/7) 6:4, 5:7, 7:6 (9);

Kiki Bertens (Niz) - Urszula Radwanska (Pol) 6:4, 7:5;

Garbine Muguruza (Špa) - Ana Tatišvili (Gru) 7:5, 5:7, 6:4;

Simona Halep (Rum/5) - Fatima El Allami (Mar) 6:1, predaja;

Petra Cetkovska (Češ/3) - Melinda Czink (Mađ) 6:4, 6:2.

ZAGREB

Božidar Peter, jedan od najboljih rukometaša u povijesti bjelovarskoga Partizana, preminuo je u 75. godini života u Rijeci. Peter je bio dugogodišnji kapetan i prvi reprezentativac nekad slavnog bjelovarskog Partizana, za koji je nastupao od 1955. do 1967. godine. U tom je razdoblju sa Bjelovarčanima osvojio tri naslova prvaka bivše države, jedan nacionalni kup, a 1962. godine je igrao u finalu Kupa prvaka Europe, u kome je Partizan poražen od njemačkog Goepingena. Koncem pedesetih i početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je najboljim igračem i strijelcem Partizana, te jedan od najboljih strijelaca tadašnje Prve lige. Za reprezentaciju bivše države nastupio je na dva Svjetska prvenstva, 1958. i 1961 godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙