FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 28. travnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

OSIJEK

Hrvatski gimnastičari nastupit će u šest finala na trećem ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa koje se održava u Osijeku. U kvalifikacijama održanima u petak uspješni su bili Filip Ude u vježbi na konju s hvataljkama, Marijo Možnik na preči, Tomislav Marković na tlu, Tijana Tkalčec u preskoku, te Tina Erceg koja je izborila finale na dvije sprave, na tlu i na gredi.Ude i Možnik u finale su se plasirali s najboljim rezultatom u kvalifikacijama na svojoj spravi, Ude je za svoju izvedbu na konju s hvataljkama dobio ocjenu 15.625, a Možnik za svoju vježbu na preči 15.300.Marković je u finale na tlu ušao kao četvrti s ocjenom 15.100, dok je najbolji bio Britanac Daniel Purvis sa 15.625.

Tkalčec je u preskoku ostvarila četvrti rezultat sa 13.700, dok je najbolja bila Švicarka Giulia Steingruber sa 13.763.

Erceg je na tlu ostvarila treći rezultat sa 13.500, najbolja je bila ponovno Steingruber sa 13.975, dok je na gredi u finale ušla kao posljednja, osma sa 13.125. Na toj spravi najbolja u kvalifikacijama bila je Kanađanka Christina Lee sa 14.300.Blizu finala ostali su Robert Seligman koji je na konju s hvataljkama zauzeo 10. mjesto s ocjenom 14.675, a posljednje mjesto koje je vodilo u finale pobjeglo mu je za 0.25 bodova, te Ema Kajić koja je u preskoku zauzela devetu poziciju sa 13.125 bodova, 0.013 manje od osme Šveđanke Ide Rothe koja se plasirala u finale.Od hrvatskih gimnastičara u kvalifikacijama su još nastupili Marko Brez koji je na ručama zauzeo 23. mjesto s ocjenom 14.100, Stella Petran koja je na dvovisinksim ručama bila 23. sa 11.200, a na gredi 16. sa 11.650, te Ema Kajić koja je na tlu završila kao 15. sa 11.750.

Finala su na rasporedu u subotu i nedjelju.

NEW YORK

U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NHL lige hokejaši na ledu Phoenix Coyotesa su na svom ledu u produžetku svladali Nashville Predatorse s 4:3 i u seriji na četiri pobjede poveli s 1:0.Dvoboj je odlučio Ray Whitney u produžetku koji je bekendom svladao vratara Pekku Rinnenea, pa je Phoenix dobio utakmicu iako je imao upola manje udaraca na vrata (24:42) od gostiju. Phoenix je u dosadašnjih sedam playoff utakmica u čak šest igrao produžetke, a četiri puta su slavili. Inače, Phoenix i Nashville su najbolje obranbene momčadi lige, a ipak je u prvom dvoboju bilo čak sedam zgoditaka. Druga utakmica igra se u ponedjeljak navečer također u Phoenixu.

BARCELONA

Nisam se sastao s Romanom Abramovičem niti bilo kim iz Chelsea, demantirao je trener Barcelone Pep Guardiola napise u engleskom tisku, koji je objavio da Chelsea dobiva novoga trenera. Guardiola je u petak priopćio da odlazi iz Barcelone, a engleski novinari su otrili da vlasnik Chelsea Roman Abramovič upravo Guardiolu vidi kao novoga trenera u sljedećoj sezoni. "Trenutno uopće nisam zainteresiran za nogomet, trebam poduži odmor. Možda se i vratim trenerskom poslu, a možda i ne, jer postoje i druge stvari u životu. Zbog toga nakon Barcelone ne dolazi u obzir ni Chelsea ni neki drugi klub", kazao je Guardiola, koji je teško primio poraz od Reala na Nou Campu i ispadanje od Chelsea u polufinalu Lige prvaka. Otkad je 2008. preuzeo Barcelonu osvojio je 13 trofeja - dvaput je bio prvakom Lige prvaka, a ima i tri titule prvaka Španjolske, dva svjetska klupska prvenstva, jedan Kup Kralja, te tri španjolska i dva europska Superkupa.

ZAGREB

Hrvatski predstavnici na Europskom judo prvenstvu u ruskom Čeljabinsku Tomislav Marijanović i Marijana Mišković zapeli su već u početnim kolima svojih kategorija i brzo se oprostili od natjecanja.

Splićanka Marijana Mišković je u kategoriji do 63 kilograma upisala pobjedu protiv Austrijanke Kathrin Unterwehaver, ali je poražena odmah u sljedećem kolu od jedne od najboljih na svijetu Izraelke Yarden Gerbi. Mišković je prije tri godine osvojila broncu na EP-u u Tbilisiju.

Tomislav Marijanović je odmah u 1. kolu kategorije do 81 kilograma ispao od Šveđanina Robina Paceka, te je već u prvoj borbi okončao nastup na EP-u.

I Mišković i Marijanović su ispunili olimpijsku normu za London, te će hrvatski judo po prvi puta od osamostaljenja imati predstavnike na Olimpijskim igrama.

STUTTGART

Trenutačno 12. tenisačica svijeta, Njemica Andrea Petković (24) propustit će sljedeća dva "Grand Slam" turnira, Roland Garros i Wimbledon, a upitan je i njezin nastup na Olimpijskim igrama zbog puknuća ligamenata desnog gležnja.

Petković je iskrenula gležanj u susretu 2. kola na WTA turniru u Stuttgartu protiv prve igračice svijeta, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke u četvrtak.

Bio je to prvi turnir za Petković nakon tri mjeseca pauze zbog ozljede leđa.

TOULOUSE

Nogometaši Montpelliera pobjedom 1-0 (1-0) na gostovanju kod Toulousea u prvom susretu 34. kola francuskog prvenstva povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice ispred drugog Paris SG-a na pet bodova.Jedini pogodak postigao je Younes Belhanda već u 3. minuti susreta.

Montpellier sada ima 72 boda, a PSG 67, ali Parižani će svoj susret 34. kola odigrati u nedjelju na gostovanju kod trećeg Lillea koji ima 62 boda.

Toulouse - Montpellier 0-1 (Belhanda 3)

Lorient - Marseille 2-1 (Mvuemba 43-11, Monnet-Paquet 47 / Valbuena 77)

BUENOS AIRES

Osmostruki uzastopni svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb (Citröen) vodi nakon prvoga dana Argentinskoga relija, utrke na kojoj je pobjeđivao u zadnjih šest izdanja. Loeb je u okolici grada Cordobe odvezao najbrže šest brzinskih ispita, no njegova prednost ispred Finca Mikke Hirvonena iznosi samo jednu desetinsku sekunde. Treći je Španjolac Dani Sordo (Ford) s zaostatkom od pola minute.

"Vidljivost je danas bila slaba, a na nekim jesti bilo je i jako sklisko. To je razlog što sam izgubio dosta od prednosti koju sam imao na početku", kazao je Loeb. Argentinski reli poznat je po kao najduži s ukupno 500 kilometara, a vozi se po makadamu punom rupa s vodom, što ga čini iznimno zanimljivim. Argentina je peta utrka ove sezone, a Loeb vodi s 66 bodova, četiri više od Norvežanina Pettera Solberga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙