FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobre turističke najave iz Slovenije i Belgije

ZAGREB, 28. ožujka 2012. (Hina) - Uoči sutrašnjeg održavanja Hrvatskog turističkog dana u Ljubljani kojeg s ciljem promocije hrvatskog turizma na slovenskom tržištu organizira Hrvatska turistička zajednica (HTZ) iz Glavnog ureda HTZ-a danas su izvijestili o optimističnim prognozama za ovu sezonu iz Slovenije čiji gotovo svi touroperatori trenutno bilježe 15 do 20 posto veći buking za Hrvatskom u odnosu na prošlu godinu.

Time bi se iz Slovenije ove godine, kako očekuju iz HTZ-a, mogli nastaviti lanjski dobri rezultati, čemu bi 'na ruku' mogao ići i raspored državnih blagdana u Sloveniji ove godine pa se već tijekom 'prvosvibanjskog mosta' očekuje veći val turističkih posjeta iz te zemlje.

U vezi sutrašnjeg Hrvatskog turističkog dana u Ljubljani iz HTZ-a napominju da će prezentaciju hrvatske turističke ponude i konferenciju za medije održati v.d. direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić i direktor Predstavništva HTZ-a u Sloveniji Goran Blažić.

U večernjima satima predviđen je koncert kvarteta Rucner, Ane Rucner i Valentine Fijačko, a u programu koncerta uz ostalo bit će izvedeno i djelo Ars Diaboli čiji je autor hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Dobre najave za ovu sezonu, kako naglašavaju iz HTZ-a, stižu i iz Belgije nakon nedavnog predstavljanja hrvatske turističke ponude u velikim shoping centrima u gradovima Gent i St. Niklaas.

Tijekom šestodnevnog predstavljanja hrvatskog turizma u tim je gradovima iskazan velik interes za dolazak u Hrvatsku.

Tu je promociju Predstavništvo HTZ-a u Belgiji održalo u suradnji s predstavništvom Slovenske turističke organizacije u Bruxellesu.

Zajednička prezentacija ujedno je i doprinos racionalizaciji sredstava i podijeli troškova, a kako najavljuju iz HTZ-a, u Belgiji će se promocija hrvatskog turizma nastaviti sličnim konceptom i nakon uskrsnih blagdana s mini-štandovima i info punktovima u shopping centrima u Bruxellesu i Liegeu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙