FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski turizam i ministar Ostojić u Berlinu na sajmu ITB

ZAGREB, 5. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska turistička ponuda ovog će se tjedna, od 7. do 11. ožujka, predstaviti u Berlinu na jednom od najvažnijih svjetskih međunarodnih turističkih sajmova/burzi ITB, a uz Hrvatsku turističku zajednicu (HTZ) kao nositelja hrvatskog nastupa te brojne hrvatske tvrtke-izlagače, na ITB-u će boraviti i ministar turizma Veljko Ostojić sa suradnicima te pritom imati niz susreta s predstavnicima svjetskog i njemačkog turizma.

Najavivši danas program boravka ministra Ostojića u Berlinu od 6. do 8. ožujka, iz Ministarstva turizma ističu da će 7. ožujka, prvog radnog dana ITB-a, ministar sudjelovati na hrvatskoj konferenciji za medije u sklopu burze, čemu će prethoditi i susret s predsjednikom njemačkog Parlamentarnog odbora za turizam Klausom Braehmingom.

Istog dana ministar Ostojić će sudjelovati na panelu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turističkim trendovima i perspektivi na Mediteranu te se sastati s nekoliko važnih predstavnika njemačkog turizma. Među njima su čelnici Njemačkog saveza turističkih agencija i turoperatora, saveznog Udruženja njemačkog turističkog gospodarstva i njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma.

U četvrtak, 8. ožujka, u sklopu ITB-a planiran je susret ministra Ostojića s državnim tajnikom za turizam njemačkog Ministarstva gospodarstva Ernstom Burgbacherom, kao i s glavnim tajnikom UNWTO-a Talebom Rifaijem.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Njemačka jedno od najvažnijih hrvatskih emitivnih tržišta, te da njemački turisti zauzimaju vodeće mjesto u stranom turističkom prometu Hrvatske.

Tako je prošle godine u Hrvatskoj boravilo više od 1,6 milijuna njemačkih turista ili 9 posto više nego u 2010. Isti postotak rasta ostvarili su i s lanjskih 12,5 milijuna noćenja, čime su u ukupnim stranim noćenjima zadržali prvo mjesto s udjelom od 23 posto.

Ovogodišnji ITB u Berlinu, kao i svake godine, predstavit će najnovije turističke trendove u svijetu, a okupit će više od 11 tisuća izlagača iz više od 180 zemalja svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙