FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Online edukacija HTZ-a za turističke agente Španjolske i Portugala

ZAGREB, 28. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove godine pokreće novu interaktivnu online edukaciju za turističke agente u Španjolskoj i Portugalu za koju se u zadnjih desetak dana prijavilo čak 240 turističkih agenata, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Taj način edukacije o Hrvatskoj kao turističkom odredištu za agente iz Španjolske i Portugala pokrenut je zbog sve veće potražnje u tim zemljama za odmorima u Hrvatskoj, a kako dodaju iz HTZ-a, upravo je u tijeku i intenzivna promocija tog online tečaja pod nazivom "Experto en Croacia" ili "Stručnjak za Hrvatsku".

Prvu verziju tog tečaja Predstavništvo HTZ-a u Madridu pokrenulo je još u travnju 2009., te je nakon prijevoda na portugalski 2010. predstavljen i touroperatorima u Portugalu.

Iz HTZ-a ističu i kako se takav oblik približavanja odredišta turističkim agentima pokazao vrlo korisnim budući je u tim zemljama gospodarska kriza dovela do smanjenja broja zaposlenih u agencijama i sužavanja njihovih mogućnosti za sudjelovanje na studijskim putovanjima i prezentacijama.

Od pokretanja tog tečaja do danas na njega se prijavilo ukupno više od dvije tisuće sudionika, što je također dokaz velikog zanimanja, napominju iz HTZ-a.

Taj primjer HTZ-a u tim su zemljama slijedila i predstavništva turističkih zajednica drugih konkurentskih zemalja, a HTZ je tijekom prošle godine pokrenuo i izradio i novu, atraktivniju i edukativniju verziju tog tečaja.

Prednost tečaja je i što se može ponuditi i touroperatorima i agentima u Južnoj Americi, koji usko surađuju sa španjolskim i portugalskim kolegama čime se može povećati turistički posjet i s tih tržišta.

Agenti koji uspješno završe tečaj dobiju titulu "Stručnjaka za Hrvatsku", diplomu i priručnik o Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙