FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za Gradsko vijeće Iloka predano pet kandidacijskih lista

ILOK, 7. ožujka 2012. (Hina) - Za prijevremene izbore za iločko Gradsko vijeće, gradskome izbornom povjerenstvu predano je ukupno pet kandidacijskih lista od kojih su dvije koalicijske liste te tri samostalne.

Kandidacijske liste predale su koalicije HDZ-HSLS-DC-HSP s nositeljem Petrom Čobankovićem (HDZ) i HSS-HNS-HSU s nositeljem Zvonimirom Dragunom (HSS). Samostalno na izbore izlaze HSP dr. Ante Starčevića, čiji je nositelj liste Darko Prskalo, HDSSB s nositeljem liste Anamarijom Juroš-Groznicom i SDP s nositeljem liste Željko Sladetićem.

Pošto je do ponoći zaprimilo sve kandidacijske liste, gradsko izborno povjerenstvo danas je provjerilo njihovu pravovaljanost i sutra će, kako je najavljeno, biti objavljene u medijima. Objavom izbornih lista počinje izborna promidžba koja završava 24 sata prije dana održavanja prijevremenih izbora, koje je Vlada RH raspisala za 25. ožujka.

Gradsko vijeće Iloka, pošto nije prihvaćen gradski proračun za 2012. godinu, vlada je raspustila 26. siječnja. Do njegova raspuštanja na vlasti je bila koalicija HDZ-HSP dr. Ante Stračevića, koja je raskinuta nakon odluke HSP-a dr. Ante Starčevića da prekine suradnju s iločkim HDZ-om zbog nezadovoljstva predloženim rebalansom gradskog proračuna za 2011. te proračunom za 2012. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙