FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ILOK - Na predstojeće prijevremene izbore za Gradsko vijeće Iloka Hrvatska stranka prava (HSP) dr. Ante Starčevića izaći će samostalno, odlučio je Izborni stožer te stranke za Ilok, priopćio je predsjednik Izbornog stožera i glavni tajnik stranke Pero Ćorić. Odluku o samostalnom izlasku na iločke gradske izbore Izborni stožer HSP-a dr. Ante Starčević donio jučer na sjednici u Iloku, a prethodile su joj stranačke tribine i druženja u sva četiri iločka ogranka te u ograncima prigradskih naselja Šarengradu, Bapskoj i Mohovu. Gradsko vijeće Iloka, nakon što nije usvojen proračun Grada za 2012. godinu, Vlada RH raspustila je 26. siječnja. Prijevremene izbore za iločko Gradsko vijeća Vlada je raspisala za 25. ožujka. Do raspuštanja Gradskoga vijeća na vlasti u Iloku bila je koalicija HDZ-HSP dr. Ante Stračević. Do raskida koalicije došlo je nakon odluke HSP-a dr. Ante Starčevića da prekine suradnju s iločkim HDZ-om zbog nezadovoljstva predloženim rebalansom proračuna Grada za 2011. kao i proračunom za 2012. godinu.

ZAGREB - Festival dokumentarnog filma ZagrebDox završava danas kada će se u tri dvorane "Movieplexa" prikazivati nagrađeni uratci, a tada će se i znati koji je najbolji film po izboru publike. Poljski film "Povratci" Krzysztofa Kadlubowskog, koji dokumentira događaje oko zrakoplovne nesreće kod Smolenska u kojoj je poginulo 96 osoba, uključujući poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i članove vlade, osvojio je Veliki pečat za najbolji film iz međunarodnog programa ZagrebDoxa. Posebno priznanje dobio je još jedan poljski film o istoj tragediji - "Paparazzi" Piotra Bernasa, a posebno priznanje međunarodnog žirija dobio je i latvijsko-gruzijski film "Ramin" Audriusa Stonysa. Veliki pečat za najbolji film iz regionalnog programa ZagrebDoxa dobio je bosanskohercegovački film "Jedan dan na Drini" Ines Tanović. Posebna priznanja dobila su dva hrvatska filma ženskih redateljica, "Bosanoga (Sasvim slučajna smrt)" Morane Komljenović i "Nije ti život pjesma Havaja" Dane Budisavljević. Mali pečat za najbolji film autora do 35 godina dobio je tragikomični danski film "Oporuka" Christiana Sonderbya Jepsena. Posebna priznanja u toj kategoriji dobili su litavski "Šangaj banzai" Juratea Samulionytea te poljski "Decresceno" Marte Minorowicz. Nagrada "Movies that Matter" za film koji na najbolji način promiče ljudska, prava pripala je meksičkom filmu "Mjesto moje malo" Tatiane Huezo. Posebno priznanje žirija Movies That Matter dobio je njemački film "Loše vrijeme" Giovannija Giommija.

RIJEKA - Simfonijski koncert orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Ivana pl. Zajca, na kojem je kao solistica nastupila mezzosopranistica Kristina Kolar, održan je sinoć pod ravnanjem maestre Nade Matošević. Na koncertu su izvedeni uvertira opere "Čarobna frula" Wolfganga Amadeusa Mozarta, "8. simfonija u h-molu“ Franza Schuberta, poznata i kao "Nedovršena" te "Simfonija br. 1 u C-duru“ Georgesa Bizeta. Kristina Kolar pjevala je djelo „El Amor Brujo“/“Ljubav čarobnice“ Manuela De Falle, koje je skladano je na stihove Gregoria Martíneza Sierre pisane na dijalektu andaluzijskih Roma. Mezzosopranistica Kristina Kolar je prošle godine dobila nagradu "Milka Trnina" za ulogu Santuzze u Mascagnijevoj "Cavalleriji rusticani" ambijentalno izvedenoj na festivalu Riječke ljetne noći.

VUKOVAR - U vukovarskom hotelu "Lav" sinoć je otvorena izložba keramičarskih radova, nastalih na upravo završenoj 1. Međunarodnoj koloniji keramičara, koja se od 27. veljače održavala u tome hotelu. Na koloniji je sudjelovalo devet umjetnika iz isto toliko zemalja: Tatjana Punans (Rusija), Leon Strous (Nizozemska), Mehmet Tuzum Kizilcan (Turska), Darius Przewiezlikowsky (Poljska), Hanne Haukom (Norveška), Teodora Peteva (Bugarska), Anthony Merino (SAD), Emuna Syrkin (Izrael) i Ljerka Njerš (Hrvatska). Dio radova nastalih na koloniji ostati će u fundusu Gradskoga muzeja Vukovar, dio će biti stalno izložen u hotelu "Lav", a dio će biti ponuđen na prodaju u humanitarne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙