FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB i HNS o mjesnim izborima u Čepinu

OSIJEK, 6. ožujka 2012.(Hina) - Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) izrazio je danas zadovoljstvo rezultatima za izbore vijeća mjesnih odbora općine Čepin na kojima je stranka osvojila 35 posto glasova i dobila većinu mandata u pet, od ukupno sedam mjesnih odbora.

Nositeljica liste u mjesnom odboru "Hrvatski velikani" Marina Glavota kazala je na konferenciji za novinare kako je HDSSB osvojio 17 od ukupno 35 mandata u mjesnim odborima, ocjenivši da su građani prepoznali da je ovo jedina opcija, koja je sposobna općinu Čepin izvući iz postojećeg teškog stanja

Na upit novinara da komentira tvrdnje nekih stranaka da su izbori bili neregularni, jer je redoslijed stranaka na glasačkim listićima bio drugačiji od onoga na zbirnoj izbornoj listi, Glavota je potvrdila kako je taj redoslijed bio drugačiji, ali kako vjeruje da su građani, unatoč tome, prepoznali za koju opciju žele glasovati.

Vezano uz izbore održane u nedjelju 4. ožujka, konferenciju za novinare danas je održala i Hrvatska narodna stranka (HNS), koja je na mjesnim izborima dobila 10,92 posto glasova.

Predsjednik osječko-baranjskog HNS-a Stjepan Čuraj izrazivši zadovoljstvo izbornim rezulatatima, kazao je kako je HNS, koji je u Čepinu osnovao ogranak tek prije dvije godine, u tome mjestu dobio više glasova od HDZ-a i SDP-a.

Čuraj je kazao kako su izbore obilježila nesnalaženja izbornog povjerenstva, budući da su redoslijedi stranaka na kandidacijskim listama i glasačkim listićima bili drugačiji, ali ne smatra da se radilo o očitoj namjeri ili drastičnoj nepravilnosti zbog koje bi trebalo ponavljati izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙