FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kulušić: Burić priča laži

ŠIBENIK 29. veljače 2012. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić kazao je danas na konferenciji za novinare da se kandidat za predsjednika šibenskoga gradskog odbora Siniša Burić služi "lažima i neistinama kako bi u medijima prije lokalnih unutarstranačkih izbora diskreditirao vodstvo stranke".

"Burić priča o demokraciji, a na nedemokratski način proveo je izbore za novo vodstvo temeljnog ogranka stranke u gradskoj četvrti Baldekin III, na kojima je pobijedio jer šest izaslanika nije poredao po abecednom redu, kao što to nalaže poslovnik stranke, već proizvoljno zbog čega je na daljnje izbore za Gradsku organizaciju HDZ-a, koji se tek trebaju održati, prošlo šest 'Burićevih' ljudi", tvrdi Kulušić.

Dodao je da je Burić u izbornu komisiju postavio vlastitu suprugu, verbalno je napao čovjeka koji se protiv njegove volje kandidirao na izborima za taj temeljni ogranak, kazavši kako mu nije jasno na koji bi način, s obzirom na sve viđeno, Burić vodio šibenski HDZ.

Ne znam hoće li se netko od kandidata žaliti na izbore, no ako bude žalbi, izbori će biti poništeni, rekao je Kulušić.

Predsjednik županijskog HDZ-a Sinišu Burića je optužio za rušenje Nede Klarić, HDZ-ove gradonačelnice Šibenika u prošlom mandatu koja je izgubila na prošlim lokalnim izborima od koalicije SDP-a i HNS-a. Kulušić je zaključio kako je SDP Burića za pomoć nagradio ostavivši ga na mjestu direktora gradske komunalne tvrtke Zelenilo d.o.o.

Na novinarsko pitanje kako to da se na svim nivoima u HDZ-u u vrijeme provedbe unutarstranačkih izbora događaju sukobi, Kulušić je odgovorio da je sve to politička kuhinja, izbori se odvijaju u demokratskoj atmosferi, no podmetanja kojih ima od Dubrovnika do Valpova idu iz istog izvora i jedini im je cilj, kaže, srušiti predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor.

Na pitanje tko je točno šef takve kuhinje, Kulušić odgovara kako u županiji Šibensko-kninskoj zasigurno nisu niti on, niti župan i kandidat za predsjednika šibenskog HDZ-a Goran Pauk.

Siniša Burić u izjavi medijima rekao je kako su sve te optužbe obične gluposti, te kako se tolika buka digla samo zato što je on dobio izbore u temeljnom ogranku stranke Baldekin III.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙