FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Motociklizam kroz povijest u Osijeku"

OSIJEK,2. ožujka 2012.(Hina) - Izložba "Motociklizam kroz povijest u Osijeku", koju je organizirala udruga prijatelja toga grada kako bi se predstavila bogata tradicija motociklizma i mnoge zanimljivosti vezane uz taj sport, otvorena je danas u tome gradu.

Većina fotografija vezanih uz motociklizam u Osijeku, od kojih je najstarija iz 1922. godine, iz privatnih je albuma, rekla je predsjednica Udruge prijatelja grada Osijeka Ljiljana Maul. Istaknula je kako je na izložbi oko tisuću većih i manjih fotografija te da mnogi Osječani, čak i Slovenci koji su sudjelovali na osječkim 'speedway' utrkama, i dalje donose fotografije u udrugu.

Ljiljana Maul kazala je kako žele "vratiti dignitet jednom sportu po kojem je Osijek bio nadaleko poznat, o čemu svjedoči i podatak da su se prve 'speedway' utrke održale u Australiji 1953. godine, a već 1954. godine i u Osijeku, te kako je ta fotografija također izložena.

Uz fotografije i pehare predstavljeni su i videozapisi, a izložena su i dva stara motora.

Grad Osijek oduvijek je bio kolijevka sporta, o čemu svjedoči i današnja izložba, a planiramo organizirati izložbu i o drugim sportovima, među ostalim o povijesti nogometa u Osijeku, navela je Ljiljana Maul.

Izložbu u osječkome pothodniku ispod glavnog Trga Ante Starčevića otvorio je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, a bit će otvorena do Uskrsa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙