FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

SPLIT/IMOTSKI - Predsjednik Republike Ivo Josipović je, u povodu snježne nepogode koja je pogodila Imotsku krajinu i Dalmaciju, izjavio kako se sad treba brinuti da bude što manje staradalih i štete, a kad ta elementarna nepogoda prođe, vidjeti gdje je sustav zakazao i reformirati ga. Rekao je da se griješilo na svim razinama i da iz svega što se dogodilo "moramo izvući pouku“. „Sada moramo brinuti da bude što manje stradalih i što manje šteta, a potom treba krenuti u reorganizaciju sustava“, izjavio je Josipović jučer poslijepodne za Radio Imotski a prenosi portal tog radija. Josipović je naglasio da je u stalnoj vezi s ministrom obrane Antom Kotromanovićem te da će vojska ponovno izaći na teren ako bude potrebe za tim. „Ja pozivam građane kad završi sve ovo da budu kritični i ukažu gdje je sve sustav zatajio“, rekao je Josipović.

ZAGREB - Zbog vremenskih neprilika i otežanih uvjeta u kojima se morao maknuti s pruge vlak koji je u utorak iskliznuo između kolodvora Zrmanja i Malovan, otkazna su dva noćna vlaka na iz Zagreba prema Splitu i obrnuto, a zbog loših uvjeta na cestama nije bio moguć ni zamjenski prijevoz autobusima, priopćeno je sinoć iz Hrvatskih željeznica (HŽ). Putnici iz vlaka koji je iskočio iz tračnica u Zagreb su stigli s pet sati zakašnjenja jer se zamjenski vlak, koji ih je preuzeo, pokvario kod Plaškog. Odvučen je do kolodvora Oštarije, gdje su presjeli u novi vlak za Zagreb. Jučer su brzi vlakovi na međunarodnim i domaćim relacijama kasnili u polascima i dolascima na zagrebački Glavni kolodvor. Vlakovi za prijevoz putnika na drugim prugama vozili su sa zakašnjenjm do 30 minuta, a u prigradsko-gradskom prijevozu grada Zagreba sa zakašnjenjem do 10 minuta, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ).

ZAGREB - Izložba "135 kilometara", modnog dizajnerskog studija I-gle, instalacija kojom autorice Martina Vrdoljak Ranilović i Nataša Mihaljčišin svoj osnovni medij izražavanja istražuju u svim njegovim aspektima izmičući iz klasične relacije između tijela i odjevnog predmeta, otvorena je jučer u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD). Istaknuti modni dvojac napravio je instalaciju, svojevrsno 'odijevanje prostora', upravo za tu galeriju. Naborana tkanina od prepletenih najlonskih niti, spuštena sa stropa do tla, asocira na kružni zastor, stalaktit ili stup, a kontekstualizira se kroz interakciju s publikom, sinergiju s prostorom i materijal. Naziv izložbe točna je duljina najlonskog konca korištenog za taj rad. Izložba je dio ciklusa autora nagrađenih u pojedinim kategorijama na bijenalnim "Izložbama hrvatskog dizajna", rekla je Nataša Mihaljčišin.

DUBROVNIK - U organizaciji dubrovačkog ogranka Matice hrvatske sinoć je u čitaonici Narodne knjižnice Grad predstavljena zbirka pjesama "Slušaj srce" Predraga Vušovića, pokojnog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca. Ovu zbirku pjesama pokojnog glumca priredio je akademik Luko Paljetak, a izašla je u izdanju Matice hrvatske Dubrovnik i Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru. Zbirka "Slušaj srce" sadrži pjesme iz rukopisne ostavštine Predraga Vušovića, a predstavili su je, uz akademika Luku Paljetka, predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Ivana Burđelez te sestra pokojnog glumca Jasna Vušović. U prigodnom programu sudjelovali su Sebastijan Vukosavić i dubrovačka klapa "Ragusa" koja je izvela pjesmu, koju je na stihove Predraga Vušovića uglazbio maestro Đelo Jusić. Zbirka Predraga Vušovića danas će biti predstavljena i u Kotoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙