FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb u Beču predstavio razvojne izazove i strateške projekte

ZAGREB/BEČ, 3. veljače 2012. (Hina) - Predstavnici zagrebačkoga Gradskog ureda za strateško planiranje i razvoj grada danas su na sastanku u odjelu za prostorno planiranje grada Beča razmijenili iskustva s bečkim gradskim strateškim planerima i predstavnicima regionalne razvojne agencije, izvijestio je danas grad Zagreb.

Nakon prošlotjednog otvorenja izložbe "Izgradnja grada - primjeri za i iz Beča" u bečkom izložbenom centru ureda za razvitak i planiranje grada "Wiener Plannungswerkstattu", na kojem je bila i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević, nastavljaju se aktivnosti Zagreba sudjelovanjem na panel diskusiji s temom urbanog razvoja u gradovima Brnu, Bratislavi, Ljubljani i Zagrebu.

Diskusiju je moderirao bečki arhitekt Robert Temel, a počela je uvodom pročelnice za urbanističko planiranje Beča Brigitte Jilke. Predstavnici gradova sudionika održali su kratke prezentacije o urbanom razvoju i strateškim razvojnim projektima u svojim gradovima.

Ingrid Konrad govorila je o Bratislavi, a o Brnu je govorila pročelnica gradskog ureda za razvoj Katerina Leopoldovna i voditelj projekta za sveučilišni kampus u tom gradu. Iz Ljubljane u diskusiji je sudjelovao pročelnik ljubljanskog ureda za planiranje Miran Gajšek, a u ime Zagreba pročelnica Gradskog ureda za strateško planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić-Bruvo.

Nakon prezentacije održana je dvosatna panel-diskusija na kojoj su sudionici razgovarali o zajedničkim problemima i izazovima s kojima se susreću u praksi te su odgovarali na pitanja publike. Zaključeno je da ima volje i potrebe za umrežavanjem srednjoeuropskih gradova sudionika radi daljnje razmjene iskustava i pripreme zajedničkih projekata, izvijestio je na svojim internetskim stranicama grad Zagreb.

"Izgradnja grada - primjeri za i iz Beča" naziv je izložbe otvorene 24. siječnja u bečkom izložbenom centru ureda za razvitak i planiranje grada "Wiener Planungswerkstatt", na kojoj je uz povijesni presjek urbanističkog razvitka i planiranja te budućih izazova nekoliko srednjoeuropskih gradova predstavljen i grad Zagreb. U sklopu izložbe, koja će biti otvorena dva mjeseca, održat će se i desetak rasprava na kojima će se uspoređivati stanje u Beču sa spomenutim gradovima.

Izložba daje uvid u izgradnju gradova na srednjoeuropskom području s kojima Beč vrlo dobro surađuje, rekla je otvarajući izložbu i pozdravljajući nazočne, a posebice izaslanstvo grada Zagreba, bečka dogradonačelnica Maria Vassilakou.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙