FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: uspješne aukcije obveznica podigle raspoloženje

NEW YORK, 12. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali nakon uspješno provedenih aukcija talijanskog i španjolskog duga, što je ohrabrilo investitore pred objavu pokazatelja iz američkog gospodarstva.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 50 bodova, a tehnološki Nasdaq 11 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 je ojačao 7,3 boda te je bio u iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Uspješno provedene aukcije španjolskih državnih obveznica i talijanskih trezorskih zapisa, uz znatno niže prinose nego na prethodnim aukcijama u prosincu, umanjile su zabrinutost investitora oko dužničke krize u eurozoni.

Španjolska je danas prodala 10 milijardi eura vrijedne obveznice, uz prinos za 1-postotni bod manji u odnosu na prošlu aukciju.

Italija je, pak, prodala jednogodišnje trezorske zapise uz kamatu od 2,735 posto, znatno niže nego na prošloj aukciji, kada je kamata dosegnula gotovo 6 posto.

Nove smjernice investitorima će danas dati podaci o broju Amerikanaca koji su ostali bez posla u proteklome tjednu, prometu u američkoj maloprodaji u prosincu te zalihama poduzetnika u studenome.

Na europskim burzama najvažniji su također indeksi porasli. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,39 posto, frankfurtski DAX 1,46 posto, a pariški CAX 0,96 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙