FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori iščekuju objavu prvih financijskih izvješća

NEW YORK, 9. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju danas na mješovito trgovanje na Wall Streetu, uoči početka sezone objave financijskih izvješća za zadnje lanjsko tromjesečje.

Terminski S&P 500 indeks oko 12,30 sati bio je u minusu 0,1 posto, dok su Dow Jones i Nasdaq bili u plusu 0,1 posto.

Sezona objave financijskih izvješća američkih kompanija započinje danas nakon završetka službenog trgovanja na Wall Streetu, kada će već tradicionalno prvi o poslovnim rezultatima izvijestiti aluminijski div Alcoa.

Tijekom dana nove smjernice investitorima dat će makroekonomski pokazatelji – Conference Board-ov indeks trenda zaposlenosti u SAD-u za prosinac, te Fedovi podaci o potrošačkim kreditima u studenome.

U međuvremenu, analitičari i izvršni direktori automobilskih kompanija koje izlažu na sajmu vozila u Detroitu procjenjuju da će prodaja vozila na američkom tržištu ove godine porasti za 4 posto.

Jedini razlog zašto ta vijest ne izaziva snažniju pozitivnu reakciju investitora jest njihov strah od rizika da će dužnička kriza u eurozoni izazvati globalno gospodarsko usporavanje, ističu analitičari.

Na europskim burzama najvažniji indeksi su u blagom minusu, dok investitori s nestrpljenjem iščekuju rezultat današnjeg sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,27 posto, frankfurtski DAX 0,52 posto, dok pariški CAC stagnira posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙