FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TZGZ: dobar turistički listopad u Zagrebu

ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - Zagreb je i u listopadu ove godine nastavio s dobrim fizičkim turističkim rezultatima zabilježivši 10 posto više dolazaka turista i 17 posto više noćenja nego u istom mjesecu prošle godine, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Takvi porasti su prema prvim podacima TZGZ-a rezulatat 59,2 tisuće turista koji su u listopadu došli u Zagreb i ostvarili 108,2 tisuće noćenja.

Većina turista, 45,1 tisuća bili su stranci koji su ostvarili i većinu ili 81 tisuću noćenja, čime su u odnosu na lanjski listopada u plusu od 10 odnosno 15 posto.

Najviše noćenja među stranim turistima u Zagrebu su u listopadu ostvarili Nijemci te turisti iz SAD-a, Italije, Velike Britanije i Japana.

Iz TZGZ-a posebno ističu da su porast od čak 21 posto u noćenjima te 10 posto u dolascima u Zagrebu ostvarili u ovom listopadu i domaći turisti kojih je došlo 14 tisuća ostvarivši 27,3 tisuće noćenja.

Od početka ove godine do kraja listopada Zagreb je posjetilo 580 tisuća turista ostvarivši 986,3 tisuće noćenja, što su porasti od 11 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima odnosu na isto razdoblje prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙