FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi međunarodni kongres konjaničkog turizma u Hrvatskoj

ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Prvi međunarodni kongres konjičkog turizma u Hrvatskoj održat će se 15. listopada u općini Velikoj Pisanici u sjevernom dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije, priopćio je danas predsjednik organizacijskog odbora kongresa dr. Mato Čačić.

Organiziraju ga uzgojne i športske konjaničke udruge u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te znanstvene ustanove, konjogojske udruge i pravni subjekti iz drugih dijelova Hrvatske, uz potporu županije i Sportsko-rekreacijskog centra "Kukavica" u kojem se i održava kongres .

Glavni pokrovitelj kongresa je ministarstvo turizma, a skup bi, kako je najavljeno, trebao otvoriti ministar turizma Damir Bajs, istaknuo je Čačić. Dodao je da je to prvi kongres konjaničkog turizma u Hrvatskoj, a ujedno i međunarodni.

Na skupu će biti predstavljeno 13 predavanja istaknutih stručnjaka iz područja konjogojstva i drugih gospodarskih grana koji su svoje znanje prilagodili potrebama konjaničkog turizma, svaki sa svog stajališta. Predavači iz Mađarske predstavit će vrlo organiziran sustav mađarskoga konjaničkog turizma.

Bit će predstavljena i prva knjiga u hrvatskoj literaturi o temi konjaničkog turizma pod naslovom "Konjički turizam u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji" autora dr. Mate Čačića, u izdanju županijske Regionalne razvojne agencije.

U priopćenju se ističe kako je konjanički turizam važno područje turističke industrije u porastu u mnogim zemljama kao i općenito konjanička industrija. Možemo reći da su trendovi u našem konjogojstvu i turizmu u skladu sa svjetskim, a razvoju konjaničkog turizma može pridonijeti hrvatska tradicija uzgoja i bavljenja konjima kao dobar temelj razvoja hrvatske konjaničke industrije pa tako i hrvatskoga konjaničkog turizma u njoj, navodi Čačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙