FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA7994 "ZSE: INA od ..."

ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA7994, koja je objavljena pod naslovom "ZSE: INA od 19. rujna neće biti u sastavu Crobexa", isprave prvu rečenicu i riječi "od početka idućeg tjedna" zamjene s "od 19. rujna".

Ispravak vijesti HNA7994

ZSE: INA od 19. rujna neće biti u sastavu Crobexa

ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA7994, koja je objavljena pod naslovom "ZSE: INA od 19. rujna neće biti u sastavu Crobexa", isprave prvu rečenicu i riječi "od početka idućeg tjedna" zamjene s "od 19. rujna".

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

ZAGREB, 6. rujna 2011. (Hina) -Dionice Ine od 19. rujna više neće biti u sastavu dioničkog indeksa Crobex, jer ne zadovoljavaju uvjete broja dana trgovanja, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze u priopćenju o reviziji indeksa Crobex.

Komisija za indeks Zagrebačke burze jučer je izvršila reviziju indeksa Crobex iz kojeg se isključuju dionice Ine, Privredne banke Zagreb (PBZ), Leda i Čakovečkih mlinova, jer nisu zadovoljile uvjet broja dana trgovanja, navodi se u priopćenju Burze.

Revizija je, dodaje se, izvršena na osnovu podataka o trgovanju u razdoblju od 1. ožujka do 31. kolovoza ove godine.

Uvjete za uključenje u Crobex zadovoljile su dionice Đuro Đaković Holdinga, Istraturista, Luke Rijeke i Riviera Adria.

Promjena sastava Crobex-a izvršit će se nakon završetka trgovine 16. rujna ove godine, ističu sa Zagrebačke burze.

Inače, dionice u sastavu Crobexa moraju zadovoljiti pravilo trgovanja više od 90 posto ukupnog broja trgovinskih dana u promatranom šestomjesečnom razdoblju, a dionicama Ine se na Zagrebačkoj burzi ne trguje od 28. travnja ove godine. Tada je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) naložila privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine, a Hanfa je i svojim posljednjim rješenjem vezanim za Inu, od 29. srpnja, naložila Ini da u 45 dana izvrši nekoliko nadzornih mjera vezanih za izmjenu i/ili donošenje internih akata koji se odnose na uređuje postupanje s povlaštenim informacijama, te naložila Zagrebačkoj burzi da nastavi prethodno naloženu obustavu trgovanja dionicama Ine, "dok Agencija ne utvrdi da je INA postupila po uvodno navedenom rješenju ili ne odluči drugačije, ali ne ranije od isteka roka od 45 dana od dana donošenja rješenja".

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙