FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex nakon pet dana ponovno iznad 2.000 bodova

ZAGREB, 25. kolovoza 2011. (Hina) - Zahvaljujući pozitivnom raspoloženju na svjetskim burzama, na Zagrebačkoj burzi Crobex indeks danas je ponovno preskočio psihološku granicu od 2.000 bodova, nakon što je pet dana bio ispod te razine, a pritom većina dionica ostvaruje dobitke.

Crobex indeks bio je oko podneva na dobitku 0,68 posto, dosegnuvši 2.001 bod, dok je Crobex10 ojačao 0,51 posto, na 1.084 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,7 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Zahvaljujući pozitivnom raspoloženju na svjetskim burzama, tijekom jutrošnje trgovine Crobexi su bili u plusu i 0,8 posto. I obujam trgovanja je solidan, pri čemu se najviše trguje dionicom HT-a. Očekujem nastavak takvog trgovanja do kraja dana“, kaže Tamas Nagy, voditelj retail trgovanja u investicijskom društvu Abacus brokeri.

Na europskim burzama ponešto su se istopili raniji cjenovni dobitci, no frankfurtski DAX i pariški CAC su i dalje u plusu i to za 0,25 i 0,66 posto, dok je londonski Ftse indeks u minusu 0,32 posto.

Na domaćem tržištu najveći promet ostvaren je do podneva dionicom HT-a, u visini od 1,3 milijuna kuna. Cijena joj je poskočila 0,67 posto, na 245,5 kuna.

Slijedi dionica Dalekovoda, s 844.000 kuna prometa i skokom cijene za 2,16 posto, na 190 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po rastu cijene za više od 7 posto izdvaja se dionica Viadukta, a znatno je, za 4,28 posto, porasla i cijena Konzumove dionice.

Od ostalih vijesti, Zagrebačka burza obustavila je danas u 9,28 sati trgovanje dionicama Validusa, jer iz tog društva nisu još dostavili financijski izvještaj za drugo tromjesečje ove godine.

Obustava trgovanja tom dionicom potrajat će sve dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz poslovanje Validusa, a najduže 10 trgovinskih dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙