FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobex iznad 2.000 bodova, promet mršav

ZAGREB, 29. kolovoza 2011. (Hina) - Na Zagrebačkoj su burzi cijene dionica danas porasle oko 1 posto, pa se Crobex indeks probio iznad psihološki važne razine od 2.000 bodova, no trguje se mirno, a obujam je mršav.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 1,1 posto, na 2.008 bodova, a Crobex10 0,95 posto, na 1.086 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,4 milijuna kuna, što je na razinama od petka u ovo doba.

„Likvidnost je danas dosta skromna. Većina prometa ostvarena je dionicom HT-a, a niti jednom drugom dionicom nije ostvaren promet veći od pola milijuna kuna. Crobexi su, pak, u plusu oko 1 posto“, kaže Davor Špoljar, stariji analitičar tržišta kapitala u Erste & Steiermaerkische bank.

Najveći promet, oko 2,1 milijun kuna, ostvaren je do podneva dionicom HT-a, a cijena joj je porasla 0,3 posto, na 245 kuna.

S prometom od oko 260 tisuća kuna, slijedi dionica Dalekovoda, pri čemu joj je cijena oslabila 0,4 posto, na 189 kuna.

Među likvidnijim izdanjima najveća je dobitnica dionica Luke Ploče. Cijena joj je porasla 1,5 posto, na 860 kuna, uz promet nešto manji od 100 tisuća kuna.

I većina je dugih dionica u plusu, uz mršav promet, a to se ponajviše zahvaljuje dobrom raspoloženju na europskim burzama.

Frankfurtski DAX i pariški CAC indeks porasli su do podneva više od 1,5 posto jer se ulagači nadaju novim poticajnim mjerama u američkom gospodarstvu.

No, i na europskim je tržištima promet danas mršav jer se zbog blagdana ne radi na Londonskoj burzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙