FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 31. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:
ZAGREB, 31. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

NEW YORK - Na programu NBA lige bilo je devet utakmica, a nastupila su i obojica hrvatskih košarkaša - Gordan Giriček (Utah) i Damir Markota (Milwaukee). Utah je u Energy Solutions Areni porazio Portland 96:86 i upisao 22. pobjedu sezone uz devet poraza. Jedine momčadi koje imaju bolji skor od Jazzera su Dallas (23-7) i San Antonio (22-8). U redovima domaćina sedmorica košarkaša su ubacila najmanje osam koševa, a momčad su predvodili Mehmet Okur (20) i Carlos Boozer (19 koševa i 10 skokova). Gordan Giriček je za Utah igrao 30 minuta i postigao 9 koševa, šut 3-9, uz 4 skoka i 2 asistencije. U redovima Portlanda (13-18) tek su dvojica igrača ubacila više od deset koševa - Zach Randolph (34 koša, 13 skokova) i Brandon Roy (17). Pobjedu je upisao i Milwaukke protiv Washingtona (119:102). Bila je to sedma pobjeda Bucksa u zadnjih osam susreta, te 16 ove sezone uz 15 poraza. Najzaslužniji za trijumf u Bradley Centru bili su Michael Redd (28 koševa i 8 skokova), Ruben Patterson (21 koševa i 7 skokova), te Charlie Bell (19 koševa). Damir Markota je za Milwaukee igrao 2 minute i postigao 2 koša, šut 1-1. Goste su predvodili Caron Butler (29 koševa i 13 skokova) i Gilbert Arenas (19).

MADRID - Napadač španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Talijan Antonio Cassano zakasnio je na trening "Kraljevskog kluba" zbog bombe koja je u subotu eksplodirala na parkiralištu madridske međunarodne zračne luke Barajas. Cassano se trebao pojaviti na prvom treningu nakon Božića, međutim njegov let iz Rima za Madrid je odgođen zbog eksplozije automobila bombe. Odgovornost za napad prihvatila je baskijska separatistička organizacija (ETA), a u napadu je ozlijeđeno 20-tak osoba.

CHICAGO - Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan razveo se nakon 17 godina braka od supruge Juanite. "Air Jordan" i Juanita nisu živjeli zajedno od veljače ove godine, a prema izjavi Jordanova odvjetnika do razvoda je došlo "sporazumno i prijateljski". Juanita je razvod braka prvi put podnijela u siječnju 2002. godine, međutim nakon mjesec dana povukla je zahtjev i nastavila živjeti s Jordanom za kojeg se udala drugog rujna 1989. godine u Las Vegasu. U međuvremenu su dobili dva sina i kćer - Jeffrreya (14), Marcusa (16) i Jasmine (18), ali je Jordan sve češće spominjan u vezama s brojnim ljepotica, što Juanita očito više nije mogla trpjeti.

LONDON - Kapetan engleskog nogometnog premierligaša Liverpoola, Steven Gerrard jedan je od dobitnika ordena Britanskog carstva koje britanska kraljica Elizabetha tradicionalno na koncu godine dodjeljuje zaslužnim Britancima. Kapetan "Redsa" i član engleske vrste dobio je orden MBE (Member of the Order) za zasluge u sportu. MBE pripada u petu kategoriju ordena kojeg je pod punim nazivom "The Most Excellent Order of the British Empire" godine 1917. ustanovio britanski kralj George V. Među dobitnicima ordena su i nositeljica i svjetske i europske titule u jahanju, Zara Phillips, inače kraljičina unuka, izvršni direktor Engleskog nogometnog saveza (FA) David Davies, golfer Ian Woosnam, teniski komentator John Barrett, boksač Richard Hatton, nogometašica Faye White, legenda ragbija Gareth Edwards...

PERTH - U susretu prvog kola B skupine teniskog Hopman Kupa u Perthu reprezentacija Indije je pobijedila Španjolsku 2:1. U prvom susretu Indijka Sania Mirza je pobijedila Luciu Safarovu 6:2, 6:2, a potom je rezultat izjednačio Tomas Berdych pobjedom protiv Rohana Bopanna 6:2, 6:2. Pobjednik je dobiven nakon susreta parova u kojem su Sania Mirza i Rohan Bopanna porazili češki par Lucie Safarova - Tomas Berdych 6:3, 5:7, 7:6 (5). U drugom susretu prvog kola B skupine u ponedjeljak se sastaju Hrvatska i Španjolska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙