FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 28. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati
ZAGREB, 28. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

NEW YORK - Na programu NBA lige bilo je 11 susreta, a večer je obilježio dvoboj u Madison Square Gardenu između New York Knicksa i Detroit Pistonsa u kojem postignuto skoro 300 koševa. Knicksi su nakon 3 sata i 40 minuta igre i tri produžetka slavili 151:145. Bila je to treća utakmica u posljednjih 10 dana koju su Knicksi dobili u produžecima. "Bila je to luda utakmica. Strahovao sam da ćemo igrati do jutra," kazao je prvi strijelac domaćina Stephon Marbury (41 koš, osam asistencija i pet skokova). Eddy Curry dodao je 33, Jamal Crawford 29, a Channing Frye 26 koševa. Prije Pistonsa u New Yorku su u produžecima pali Utah, 97:96, bilo je to 18. prosinca, te Charlotte, koja je dva dana kasnije izgubila 111:109, i to nakon dva produžetka. Ovoga puta pobjednik je dobiven nakon tri produžetka. Gostima nije pomogao niti sjajni Richarda Hamiltona (51 koš), a još petorica igrača su ubacila više od deset koševa.

PARIZ - Nakon što se na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj oprostio od reprezentacije Portugala, Pedro Pauleta je najavio i prekid karijere. Portugalski napadač, koji posljednje tri godine nosi dres pariškog PSG-a, na koncu ove sezone zaključit će igrački put. "Mislim da je najbolje da se na kraju ove sezone oprostim. Nemamo nikakve izglede dohvatiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a to je jedino što me može zadržati na terenu," poručio je Pauleta. PSG je trenutačno na 16. mjestu le Championnata sa čak 31 bodom zaostatka za liderom Lyonom. Pauleta je sa 47 pogodaka u 89 nastupa najbolji strijelac u povijesti portugalske reprezentacije. U pariškom klubu mrežu je tresao 59. puta. Tijekom karijere igrao je i za Uniao Micaelense, Estoril, Salamancu, Deportivo i Bordeaux.

TORONTO - Brza klizačica Cindy Klassen i košarkaš Phoenixa, Steve Nash najbolji su sportaši Kanade u 2006. godini. Klassen i Nash su u izboru sportskih novinara slavili i prošle godine. Cindy Klassen je na Olimpijskim igrama u Torinu osvojila pet medalja, a ove godine je postala i svjetska prvakinja, dok je na 1000 i 3000 metara postavila nove svjetske rekorde. Nash je jedan od najboljih igrača NBA lige, a ove sezone ima prosjek 19.8 koševa, 11.3 asistencije, te 3.20 skokova po utakmici.

"Sretan sam jer je ove godine konkurencija bila strašna i iskreno nisam očekivao ovu nagradu," kazao je Nash koji je slavio ispred igrača baseballa Justina Morneaua i hokejaša Sidney Crosbya. Kod djevojaka drugo mjesto u izboru osvojila je brza klizačica Clara Hughes, dok je treća bila hokejašica Hayley Wickenheiser.

GLASGOW - U posljednjem susretu 21. kola škotskog nogometnog prvenstva Rangers je na gostovanju izgubio od Inverness Caledonian Thistlea 1:2. Rangers je poveo pogotkom Nacha Nova iz jedanaesterca u 21. minuti, no domaćin je uspio preokrenuti rezultat. Prvo je Darren Dods u 41. minuti izjednačio, a pobjednički pogodak za Inverness postigao je John Rankin u prvoj minuti sudačke nadoknade. Dado Pršo nije nastupio za Rangers. Na prvom mjestu ljestvice nalazi se Celtic sa 52 boda, Aberdeen je drugi sa 37 bodova, dok je Rangers na trećoj poziciji sa dva boda manje. Caledonian Thistle je osmi (24), dok je na začelju Dunfermline Athletic sa 14 bodova.

LONDON - U posljednjem susretu 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Charlton i Fulham su pred 25.000 gledatelja odigrali 2:2. Strijelci za Charlton bili su Darren Ambrose (19) i Darren Bent (45), dok su pogotke za goste postigli Brian McBride (13) i Franck Queudrue (90+3). Na ljestvici vodi Manchester United sa 50 bodova, na drugom mjestu je Chelsea (46), dok je treći Arsenal (36). Fulham zauzima 12. poziciju sa 25 bodova, dok je Charlton na 19. mjestu sa 13 bodova. Posljednji, 20. je Watford sa 11 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙