FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

PULA - Nakon što je trener Pule Krunoslav Jurčić u subotu po završetku posljednje utakmice jesenskog dijela prvenstva protiv Cibalije podnio neopozivu ostavku, isto su učinili i članovi Izvršnog odbora kluba. Kolektivnom ostavkom Izvršnog odbora eskalirala je kriza u pulskom prvoligašu o čemu je novinare danas izvijestio predsjednik kluba Korado Soldatić.

"Moramo se suočiti s okrutnom realnošću a ona je takva da je klub pred gašenjem. Uprava je nemoćna, mi smo učinili sve da animiramo lokalnu zajednicu i istarsko gospodarstvo, no sve je nažalost ostalo na pokušajima" - kazao je predsjednik kluba Korado Soldatić najavivši za 20. prosinca skupštinu kluba.

"Kada čelnici ove Županije i Grada nisu uspjeli svojim političkim autoritetom animirati istarske gospodarstvenike teško je bilo očekivati da ćemo mi uspjeti u tome. Vidjet ćemo još što ćemo poduzeti, vjerojatno ćemo klub predati u ruke Grada, no takvu mogućnost još uvijek ispitujemo s pravne strane" - poručio je Soldatić.

PULA - Izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza predvođeno glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem večeras se u Puli sastalo s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem te čelnicima Nogometnog saveza Istarske županije i Nogometnog kluba Pula, a po pitanju dovršetka izgradnje pulskog gradskog stadiona Aldo Drosina. Nezaobilazna tema bila je situacija u pulskom prvoligašu koja je uistinu zabrinjavajuća.

Govoreći o dovršetku stadiona gradonačelnik Miletić je ustvrdio kako postoji politička volja da se ovaj infrastrukturni objekt dovrši, za što će se, kako je rekao, nedvojbeno osigurati dostatan novac. Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić bio je oprezan u prognozama, jer je po njegovim riječima "HNS već u dva navrata izigran po tom pitanju".

"Dolazi 2007. godina kada UEFA preuzima kompetencije nad klubovima i zato HNS osluškuje koje sredine mogu ispuniti nove kriterije. Ukoliko se ovaj stadion ne dovrši do početka iduće sezone, na drugom stadionu na Verudi morat će se učiniti određeni zahvati", naglasio je Srebrić izrazivši pri tome nadu kako će se ipak ispoštovati rokovi dovršetka gradskog stadiona.

Govoreći o alarmantnoj situaciji u pulskom prvoligašu, kojemu prijeti gašenje, Srebrić je iskazao nevjericu što Istra kao iznimno jaka gospodarska regija, ne iskazuje nikakav interes za ulaganje u sport.

"Maksimalnom mobilizacijom svih institucija u županiji još uvijek se može pronaći pravo rješenje", poručio je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je potom nazočio izbornoj skupštini Nogometnog saveza Istarske županije.

ZAGREB - U finskom Helsinkiju se od četvrtka do nedjelje (7-10. prosinca) održava deseto Europsko plivačko prvenstvo u malim bazenima. U Helsinkiju neće biti našeg najboljeg plivača Duje Draganje, koji je ove godine na EP u velikim bazenima u Budimpešti osvojio dvije medalje, srebro na 50m leptir i broncu na 50m slobodno. Hrvatska u Finsku šalje devet plivača i tri plivačice, a najviše se očekuje od Alexeia Puninskog (21) i Sanje Jovanović (20). Puninski je prije tri godine na EP u Dublinu osvojio srebro na 50m

leptir, a odličnu formu pokazao je na nedavnom zagrebačkom mitingu Mladosti. On će u Helsinkiju nastupiti na 50m i 100m slobodno, te na 50m leptir. Sanja Jovanović će plivati na 50m, 100m i 200m leđno. S optimizmom se očekuje i nastup Nikole Delića (21), koji studira na sveučilištu West Virginia, a koji je na 100m prsno vodeći na ranglisti plivača u sveučilišnoj konkurenciji u SAD-u. Od ostalih se očekuje da u Helsinkiju isplivaju svoje najbolje ovogodišnje rezultate.

HRVATSKI PREDSTAVNICI NA EP U HELSINKIJU:

Plivačice -

Sanja Jovanović

Smiljana Marinović

Iva Grivičić

Plivači -

Alexei Puninski

Krešimir Čač

Marko Strahija

Petar Mrčela

Nikola Delić

Dominik Straga

Saša Imprić

Mario Todorović

Ivan Tolić

ZAGREB - Iako se u prvom trenutku ozljeda zadobivena na FIS NorAm utrci u Winter Parku činila više-manje bezazlenom, pregled u Zagrebu Matei Ferk donio je izrazito neugodne vijesti. Mlada Riječanka, članica hrvatske alpske B skijaške reprezentacije, sa skijaških staza zbog teške ozljede koljena morat će izbivati slijedećih otprilike četiri mjeseca! Kako je naime današnji pregled u Zagrebu pokazao, Matei je pri izvrtanju koljena na prošlotjednoj FIS NorAm slalomskoj utrci u Winter Parku popucao kako prednji križni ligament, tako i unutarnji meniskus, dok joj je istegnut i kolateralni ligament u lijevom koljenu, koljenu koje, možda kao vrlo mala sreća u silnoj nesreći, do sada u karijeri još nije bila ozlijeđivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙