FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 22. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 22. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Na prigodnoj svečanosti na trgu, koji kao i dvorana i memorijalni centar, nosi ime jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša, u petak je otkriven i spomenik Draženu Petroviću. Uz Draženovu obitelj, majku Biserku, oca Jolu i brata Aleksandra, suigrače iz "srebrne" olimpijske reprezentacije iz Barcelone, Stojka Vrankovića i Franju Arapovića, otkrivanju spomenika bili su nazočni brojni uglednici iz sportskog i političkog života Hrvatske. Među njima i dopredsjednik Sabora Luka Bebić, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar financija Ivan Šuker, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, te brojni štovatelji velikog košarkaškog genija. Spomenik Draženu Petroviću izradio je akademski kipar Kuzma Kovačić, a ispod skulpture visoke četiri metra piše "Draženu Petroviću hrvatskom sportašu XX. stoljeća".

DUGA RESA - Ivan Juzbašić pobjednik je drugog od četiri pozivna stolnoteniska turnira za seniore - Top-a 12. Ivan je u finalnom susretu pobijedio dvije minute mlađeg brata Nevena. Treće mjesto osvojio je Tomislav Japec, pobijedivši po drugi puta u seriji turnira, glavnog favorita Roku Tošića. Ukupni redoslijed po bodovima: Tomislav Japec (465), Ivan Juzbašić (409), Dragutin Šurbek jr. (401).

ZAGREB - Od 27. prosinca do 9. siječnja iduće godine u Montevideu će se održati Svjetsko jedriličarsko prvenstvo klase Optimist. Naša kadetska reprezentacija u urugvaj putuje 26. prosinca. Na SP-u se očekuje nastup 250 natjecatelja iz 50-ak zemalja svijeta. Nastup na SP-u ove su godine izborili Ante Botica (Trogir), Lovre Perhat (Mornar, Split), Bartol Komadina (Jugo, Mali Lošinj), Dominik Bačić (Sv. Krševan, Zadar) i Roko Štambuk (Split). Stručni tim reprezentacije ovoga puta čine Vedran Rožić (trener), Marko Zuban (vođa puta) i Ivan Bačić (predstavnik nacije).

MADRID - Brazilski branič Dani Alves (23) produžio je ugovor sa Sevillom za još godinu dana, što znači da bi u španjolskom nogometnom prvoligašu trebao ostati do 2012. godine. Alves je u Sevillu stigao 2002., a svojim odličnim igrama privukao je pozornost Barcelone, Liverpoola i Chelseja. Ukoliko bi prije isteka ugovora napustio Sevillu, odšteta za Alvesa iznosi ogromnih 60 milijuna eura.

SEVILLA - Nakon serije katastrofalnih rezultata trener španjolskog nogometnog prvoligaša Real Betisa, Javier Irureta podnio je ostavku. Betis se nakon 16 kola Primere nalazi na 18. mjestu od 20 klubova i trenutačna pozicija ga vodi u niži rang natjecanja. Premda je vodstvo kluba prije mjesec dana pružilo podršku Irureti, baskijski stručnjak se odlučio na ostavku. Prije dolaska na stadion Manuel Ruiz de Lopera, Irureta je osam sezona vodio Deportivo, a trenirao je i Celtu, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Racing Santander, Oviedo, Logrones i Sestao.

RIO DE JANEIRO - Brazilski tenisač Gustavo Kuerten (30), kojeg već godinama muči kronična ozljeda kuka, vraća se na teniske terene. Kuerten će krajem siječnja sljedeće godine nastupiti na ATP turniru u čileanskom Vina del Maru. "Krajem siječnja i početkom veljače igrat ću na turnirima u Vina del Maru i Sao Paulu. To je idealna prilika za skupljanje ATP bodova", izjavio je trostruki osvajač Roland Garrosa. Zbog ozljede kuka Kuerten je ove godine nastupio na samo dva "challengera" i trenutno je oko tisućitog mjesta na ATP listi.

LAUSANNE - Španjolski biciklist Aitor Gonzalez (31), koji je 2002. osvojio Vueltu, dobio je dvogodišnju suspenziju zbog uzimanja dopinga. Kaznu mu je izrekao međunarodni Sportski arbitražni sud u Lausannei (CAS). Gonzalez je na Vuelti 2005. godine bio pozitivan na doping testu. Nakon toga protiv njega je postupak pokrenuo Španjolski biciklistički savez, a potom je slučaj prepušten Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei. Budući da se Gonzalez nije natjecao od rujna 2005., dvogodišnja suspenzija mu ističe u rujnu sljedeće godine.

BOSTON - Najbolji košarkaš Boston Celticsa Paul Pierce pauzirat će najmanje dva tjedna zbog ozljede lijevog stopala. Pierce je ozljedu zaradio prošlog tjedna na utakmici protiv Denvera. No, budući da nije mirovao ozljeda se pogoršala, pa sada mora pauzirati dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙