FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 30. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 30. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Momčad Agrokora pobjednik je 36. izdanja malonogometnog turnira "Kutija šibica". Agrokor je u finalnom susretu najuglednijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj deklasirao Promotionplay.com 5:0, a pogotke su postigli Robert Grdović (11), Danijel Novak (20, 38), Ivica Osibov (28) i Domagoj Purgar (39 - 7m). U susretu za treće mjesto Night bar "Patika" je pobijedio Megakop Zmaj GP 4:3. Za najboljeg igrača turnira izabran je Robert Grdović (Agrokor), dok je njegov momčadski kolega Danijel Novak najbolji strijelac "Kutije" sa 11 pogodaka.

OBERSTDORF - Mladi 16-godišnji Austrijanac Gregor Schlierenzauer pobjednik je uvodnog natjecanja skijaša skakača na 55. izdanju novogodišnje turneje "Četiri skakaonice". Schlierenzauer je slavio u njemačkom Oberstdorfu skokovima od 135,5 i 142 metra. Drugo mjesto osvojio je Švicarac Andreas Kuettl (133,5 i 136,5), dok je treći bio Poljak Adam Malysz (132 i 134). "Ovo mi je najsretniji dan u životu. Sanjao sam naslov na jednoj od skakaonica s novogodišnje turneje," kazao je Schlierenzauer, koji je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 410 bodova. Drugi je Švicarac Simon Ammann (405), a treći Norvežanin Andersa Jacobsena (396).

PERTH - Prvog dana teniskog Hopman Kupa u Perthu u susretima A skupine pobjede su upisale reprezentacije Australije i Francuske. Domaćin je 2:1 porazio Rusiju, dok je Francuska identičnim rezultatom slavila protiv branitelja naslova SAD. Bodove za Australiju osvojili su Alicia Molik protiv Nadje Petrove, te Mark Philippoussis protiv Dmitrija Tursunova. Rusi su bod osvojili pobjedom u paru. U drugom susretu Tatiana Golovin je pobijedila Ashley Harkleroad, dok je Jerome Haehnel bio bolji od Mardya Fisha. Amerikanci su bod osvojili u paru. U nedjelju je na rasporedu prvi susret B skupine, Češka - Indija, dok će Hrvatska igrati u ponedjeljak protiv Španjolske.

HVAR - Napokon se raspuhala na Hvaru, gdje se od 27. do 31. prosinca održava Novogodišnja jedriličarska regata. U klasi Laser odjedrena su tri plova, a u klasi Optimisti čak četiri. Prvi plov je odjedren po buri snage 5-6 čvorova, drugi po 12, a treći oko 15 čvorova. Za Optimiste danas je bio zadnji dan natjecanja. Pobjedu je nakon šest plovova u konkurenciji 135 natjecatelja odnio Talijan Tito Rodda, drugo mjesto zauzeo je Dino Hošnjak (Vega, Pula), a treće Bartul Plenković (Helios, Stari Grad). Najbolja djevojčica je Valnea Sindičić (Opatija), ukupno sedma. Mjesto niže u ukupnom poretku je drugoplasirana kormilarka, Njemica Lorena Brunnhuber, dok je treća djevojčica Austrijanka Lara Vadlau, ukupno 11.

MONTEVIDEO - Vezni igrač čileanske nogometne reprezentacije i Colo Cola, Matias Fernandez (20) izabran je za najboljeg igrača Južne Amerike u izboru urugvajskog lista El Pais. Fernandez je u jednom od najuglednijih južnoameričkih izbora, u kojem je ove godine sudjelovalo 400 novinara, slavio ispred dvojice igrača Boca Juniorsa Rodriga Palacia i Fernanda Gaga. Četvrto mjesto osvojio je kapetan Sao Paula, Rogerio Ceni. "Ponosan sam i sretan što sam proglašen najboljim igrače," poručio je Fernandez koji će karijeru nastaviti u redovima španjolskog prvoligaša Villareala. Za najboljeg trenera izabran je Claudio Borghi iz Colo Cola ispred Alfia Basilea, te Abela Brage. Posljednje tri godine nagradu za najboljeg dobivao je Argentinac Carlos Tevez, a među dobitnicima su bili i velikani kao što su Romario, Cafu, Carlos Valderrama...

PARIZ - Predzadnjeg dana 2006. francuski prvoligaš Paris SG dobio je veliko pojačanje nakon što je Argentinac Marcelo Gallardo potpisao u Parizu dvoipolgodišnji ugovor. Gallardo (30) je došao iz River Platea, a ovaj iskusni vezni igrač već je igrao u Francuskoj, s Monacom je 2000. osvojio prvenstvo, a 2003. Liga kup.

GLASGOW - U susretu 22. kola škotskog nogometnog prvenstva Rangers je na stadionu Ibrox pred 55.000 gledatelja odigrao 1:1 protiv St Mirrena. Gosti su poveli pogotkom Richarda Brittaina u 14. minuti, a rezultat je izjednačio Kris Boyd u 19. minuti. Hrvatski nogometaš Dado Pršo nije nastupio za Rangers.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙