FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 15. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:
ZAGREB, 15. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

NEW YORK - Na programu NBA lige bile su tek tri utakmice - San Antonio je na gostovanju pobijedio Oklahomu 103:77, Charlote Bobcatsi su bili bolji od Orlanda (99:89), dok je Golden State slavio protiv Houstona (109:107). Najzanimljivije je bilo u Oracle Areni u Oaklandu gdje su Golden State Warriorsi (12-11) košem Barona Davisa 1.2 sekunde prije kraja utakmice slavili protiv Houstona (14-8) 109:107. Davisova trica i ukupno 34 koša zasjenili su sjajnu partiju centra Houstona, Kineza Yao Minga koji je upisao 38 koševa i 18 skokova, no u ključnim trenucima utakmice promašio je dva šuta.

LA PAZ - Premda je na svjetskim prvenstvima nastupila tek tri puta (1930, 1950, 1994) i trenutačno zauzima skromno 101. mjesto na ljestvici FIFA-e, reprezentacija Bolivije jedan je od najneugodnijih domaćina u južnoameričkim nogometnim natjecanjima. Glavni razlog tome je što Bolivija svoje domaće utakmice igra u La Pazu na 3.600 metara nadmorske visine. Po razrijeđenom zraku vrlo je teško igrati, što domaćin sjajno koristi. U posljednjih 30 utakmica odigranih u La Pazu poraženi su tek pet puta. Vodstvo Bolivijskog saveza sada razmišlja napustiti La Paz i preseliti u Potosi, grad na čak 4.100 metara nadmorske visine. Na tu ideju došao je novi izbornik Erwin Sanchez, a podržao ga je i predsjednik Saveza Carlos Chavez.

BOSTON - Bacač Daisuke Matsuzaka (26) upisao se u povijest kao najskuplji japanski igrač u američkoj profesionalnoj Major League Baseball (MLB). Transfer Matsuzake u redove Boston Red Soxa vrijedan je 103.1 milijuna dolara. Matsuzaka je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 52 milijuna dolara, dok će njegovoj bivšoj momčadi Seibu Lions pripasti 51.1 milijuna dolara odštete. Japanac, kojem je nadimak "Čudovište" dočekan je u Bostonu poput najvećih filmskih zvijezda uz mnoštvo novinara i fotoreportera. Matsuzaka je posljednjih osam godina igrao za Seibu, a prošle sezone upisao 200 direktnih izbacivanja. Na 108 utakmica na kojima je bacao, Seibu je upisao 60 pobjeda. Dosadašnji najskuplji japanski igrač bio je Hideki Matsui koji je 2002. godine potpisao za New York Yankeesa ugovor vrijedan 20 milijuna dolara.

NANTES - Premda je početkom listopada objavio prekid karijere, bivši vratar francuske reprezentacije Fabien Barthez (35) karijeru će nastaviti u redovima Nantesa. Barthez će do konca sezone braniti za jedan od najuglednijih francuskih klubova (osam naslova prvaka, tri kupa) kojem zbog loših rezultata prijeti ispadanje u niži rang. Nakon 17. kola Nantes zauzima 19. mjesto sa 13 bodova, svega dva boda više od Sedana na začelju. Trenutačno su u klubu četiri vratara - Vincent Briant, Tony Heurtebis, Guy Rolland Assembe, te Vladimir Stojković, no trener Georges Eo nije zadovoljan njihovim partijama. Barthez je bio članom francuske reprezentacije koja je 1998. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, a dvije godine potom i naslov europskog prvaka. Posljednji put je na vratima Francuske stajao u finalu ovogodišnjeg SP-a kojega je njegova reprezentacija izgubila od Italije nakon izvođenja 11-eraca. Tijekom karijere branio je za Toulouse, Olympique Marseille, Monaco i Manchester United. na vratima francuske vrste prikupio je 87 nastupa

PARIZ - Njemački nogometni prvak Bayern Munchen, portugalska Benfica, talijanski Lazio, te brazilski Santos nastupiti će na Dubai Kupu, što će se od 8. do 10. siječnja iduće godine održati u Dubaiju. Nagradni fond turnira je dva milijuna dolara, a igrati će se na stadionu Al Maktoum, na kojem svoje utakmice igra Al Nasr. "Pregovarali smo s još nekoliko njemačkih i talijanskih klubova. Vjerujem kako smo angažirali odlične momčadi koje će prikazati vrhunski nogomet," kazao je Stuart Webb, jedan od vodećih agencije "IEP Sports and Leisure" koja je organizirali turnir.

PHILADELPHIA - Jedan od prvih košarkaša u povijesti NBA lige koji je pucao "skok-šutom" Paul Arizin (79) preminuo je u svom domu u Philadelphiji. Arizin je član košarkaške "Kuće slavnih", a uvršten je i među 50 najboljih košarkaša NBA lige. U dresu Philadelphia Warriors 1956. godine osvojio je naslov prvaka NBA lige, a u karijeri je imao prosjek od 22.8 koševa po susretu. Imao je i sjajnu studentsku karijeru na sveučilištu Villanova, a dvije godine je proveo u američkim marincima u Korejskom ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙