FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 4,30 sati.
ZAGREB, 24. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 4,30 sati.

VRANSKO JEZERO - U Upravi Parka prirode Vranskog jezera jučer je održana konferencija za novinare na kojoj su čelnici te uprave, stručnjaci i odgovorni iz Ministarstva kulture izrazili ogorčenost zbog podmetnutog požara u tom parku u kojem je izgorjelo više od 80 hektara tršćaka. Požar u ornitološkom rezervatu unutar Parka prirode, koji je buknuo u četvrtak navečer a ugašen u petak ujutro, imat će mnogobrojne i višestruke posljedice, a osim mnogih ptičjih vrsta koje ondje zimuju ugrožen je i turistički ugled vranskog i pakoštanskog područja te je poljuljana percepcija Hrvatske u svijetu kao zemlje koja skrbi o važnim močvarnim staništima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ocijenilo je jučer da su zahtjevi Foruma mladih SDP-a i Kluba mladih DC-a za ostavkom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, izneseni u kontekstu odluke Ustavnog suda o ukidanju odredbe o pravu na prednost pri upisu prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, najobičnije politiziranje. U priopćenju za javnost iz Kabineta ministrice podsjeća se, među ostalim, da je prijedlog Zakona prije nego što je prihvaćen bez primjedaba dva puta prošao Vladinu proceduru i da su za njega su glasovali svi članovi Vlade, a prošao je i dva čitanja u Hrvatskome saboru.

RIJEKA - Orkestar Opere HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke pod ravnanjem Miroslava Homena sinoć je izveo prvi u seriji Novogodišnjih koncerata u toj kući. Kao solisti nastupili su sopran Olga Kaminska, tenori Voljen Grbac, Sergej Kiselev i Davor Lešić te harmonikaš Miran Vaupotić. Orkestar Opere riječkog HNK počeo je s izvođenjem Novogodišnjih koncerata 1982. godine. Zahvaljujući popularnom programu utemeljenom na Straussovim polkama i valcerima, poznatim opernim arijama i drugim poznatim pjesmama iz cijelog svijeta ovaj koncert je ubrzo postao najpopularniji dio programa ove kuće te se iz godine u godinu povećavao broj koncerata. Ove godine će biti održana još četiri koncerta, večerima od 27. do 30. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙