FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

WASHINGTON - Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez proglasio je pobjedu na nedjeljnim izborima uzvikom "Živjela socijalistička revolucija" nakon što je izborna komisija objavila da uvjerljivo vodi pred protukandidatom oporbe Manuelom Rosalesom. Chavez je osvojio 61 posto, a Rozales, guverner naftom bogate pokrajine Zulia iza kojeg se ujedinila oporba, 38 posto glasova nakon što je obrađeno 78 posto glasačkih listića, objavilo je Nacionalno izborno vijeće. "To je velika pobjeda za revoluciju", rekao je Chavez s balkona predsjedničke palače u Caracasu tisućama okupljenih pristaša, koji su uzvikivali "Chavez ne odlazi!".

KABUL - Snage NATO-a likvidirale su u žestokoj četverosatnoj bitki na jugu Afganistana između 70 i 80 talibanskih pobunjenika, priopćio je u ponedjeljak Sjevernoatlantski savez. Izvidnica međunarodnih snaga (ISAF), koje djeluju pod okriljem NATO-a, sukobila se u nedjelju s talibanima kod mjesta Musa Qala u Helmandu, uporištu islamističkih gerilaca i glavnoj provinciji za uzgoj opijuma. Glasnogovornik ISAF-a Luke Knitting kazao je da među pripadnicima međunarodnih snaga nije bilo žrtava.

BAGDAD - Devet američkih vojnika poginulo je tijekom vikenda u nizu napada diljem Iraka, a od invazije na tu zemlju u ožujku 2003. godine živote je izgubilo 2.897 pripadnika američkih oružanih snaga. Od tog broja, njih 2.316 poginulo je borbenim akcijama. Britanija je izgubila 126 vojnika, Italija 33, Ukrajina i Poljska 18, Bugarska 13 a Španjolska 11, izvješćuje Associated Press i dodaje da su ostale zemlje koje sudjeluju u koalicijskim snagama predvođenim SAD-om izgubile između jednog do šest vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙