FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti.
ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti.

WASHINGTON - Američki Ured za domovinsku sigurnost upozorio je privatne financijske tvrtke da je Al Qaida pozvala na cyber napad na internetske stranice za online trgovinu dionicama i bankarstvo koji bi trebao početi u petak, izvijestio je NBC News, pozivajući se na izvore. Al Qaida želi prodrijeti i uništiti baze podataka tih američkih finacijskih tvrtki. Ured za domovinsku sigurnost potvrdio je da je upozorenje poslano u četvrtak, uz napomenu kako ne vjeruje da je prijetnja vjerodostojna. Posebni tim za hitne reakcije na kompjutorski kriminal zbog prijetnje je pozvao na budnost dioničarske kuće.

WASHINGTON - Američki State Department u četvrtak je odbacio komentare svojeg dužnosnika koji je izrazio sumnju u postojanje "posebnih odnosa" između SAD-a i Velike Britanije i nazvao njegove ocjene rezultatom "loše informiranosti... i jednostavno pogrešne". "Nikada, zapravo, nije bilo posebnih odnosa, barem ne onih koje bismo mi primijetili", izjavio je Kendall Myers, visoki analitičar obavještajnog odjela State Departmenta.

BEJRUT - Velik broj libanonskih vojnika raspoređen je u petak na ulicama Bejruta, gdje se tijekom poslijepodneva trebaju održati prosvjedi na poziv oporbe koju predvodi prosirijski Hezbollah koji želi srušiti vladu Fuada Siniore. Vojne postrojbe s tenkovima i oklopnim vozilima rasporedile su se na ulazima u grad i u više bejrutskih četvrti gdje obavljaju ophodnju. Glavni vojni zapovjednik, general Michel Sleimane zatražio je u srijedu od svojih ljudi da "budu spremni" sučeliti se s izgrednicima.

MANILA - U tajfunu Durian, koji je zahvatio središnje područje Filipina, smrtno je stradalo 146 ljudi, nakon što su jaki vjetar i obilna kiša pokrenuli smrtonosne odrone zemlje i blata, objavili su u petak čelnici filipinskog Crvenog križa. Blato i kamenje zatrpalo je dva sela u blizini planine Mayon, oko 322 kilometra južno od Manile, glavnog grada Filipina. U tajfunu je stradalo još najmanje pet sela, izvijestili su tamošnji dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙