FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 3. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 3. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

OSIJEK - Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš koji je jučer nakon 37 dana štrajka glađu odlukom istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca pušten iz pritvora oko 21,30 sati ambulantnim kolima dovezen je u Kliničku bolnicu Osijek. Primljen je na Odjel jedinice intenzivne njege, gdje će ga pregledati liječnički tim u kojem je, između ostalih, i dr. Aleksandar Včev, šef Interne klinike. Do 23 sata pregled nije bio završio. Ispred ulaza u Kliničku bolnicu Osijek Branimira Glavaša dočekalo je nekoliko stotina građana i prijatelja. Teško iscrpljen i umoran Glavaš je na nosilima prenesen na odjel.

ZAGREB - Istražni sudac prekinuo je jučer privremeno istragu i ukinuo pritvor Branimiru Glavašu zbog njegovog pogoršanog zdravstvenog stanja, uslijed čega nije u mogućnosti pratiti tijek kaznenog postupka, rekao je Glavašev odvjetnik Ante Madunić. Nakon što je od istražnog suca Zdenka Posavca podigao rješenje o prekidu istrage i ukidanju pritvora, Madunić je rekao da je istražni sudac odluku donio na temelju najnovijeg mišljenja tročlanog liječničkog konzilija, koji je formiran po Posavčevu nalogu. Taj je konzilij jučer zaključio da se Glavašu, zbog štrajka glađu, pogoršalo zdravstveno stanje te nije sposoban pratiti postupak. Time je ispunjen uvjet za primjenu odredbe Zakona o kaznenom postupku, koji pruža mogućnost da se istraga privremeno prekine zbog nesposobnosti osumnjičenika.

OPATIJA - Sudionici seminara za vijeća i predstavnike romske nacionalne manjine, koji je jučer završio u Opatiji, pozitivno su ocijenili vladina nastojanja na ostvarivanju prava romske nacionalne manjine. Istodobno su, međutim, ustvrdili da neka ministarstva, mjerodavna za provođenje mjera iz Nacionalnog programa za Rome, ne rade brzinom kojom bi trebala. Dvodnevni seminar organizirao je vladin Ured za nacionalne manjine, a raspravljalo se o ostvarivanju prava nacionalnih manjina, posebice romske nacionalne manjine, u kontekstu europske perspektive Hrvatske. Zaključeno je da je suradnja između vijeća nacionalnih manjina i predstavnika romske nacionalne manjine napredovala, ali i da su potrebni dodatni napori za poboljšanje te suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙