FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 25. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

ZAGREB - Bivši tajnik HDZ-a za iseljeništvo Vinko Sabljo ustvrdio je danas da je na 7. općem izbornom saboru HDZ-a 2002., umjesto izaslanika izabranih na stranačkim izborima u dijaspori, glasovalo 48 osoba koje na to nisu imale pravo. Sabljo je na konferenciji za novinare rekao da je pravo glasa na tom izbornom saboru, na kojem je za predsjednika stranke izabran Ivo Sanader, imalo 250 HDZ-ovaca iz inozemstva. Njih 48 nije moglo dobiti akreditaciju izaslanika, jer ih je organizator akreditirao kao goste, a umjesto njih su glasovali ljudi koji nisu izabrani na stranačkim izborima, ustvrdio je Sabljo. Sabljo je uvjeren je da je za 48 iseljeničkih izaslanika glasovanje uskraćeno jer su emisari zaključili da bi mogli glasovati za Sanaderove protukandidate Ivića Pašalića i Maju Freundlich.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je i predala istražnom sucu trojicu muškaraca iz Oroslavja i Donje Stubice zbog sumnje da su ukrali osam automobila "volkswagen" i prodajom njihovih dijelova zaradili najmanje milijun kuna. Zbog krađe četiri "volkswagena" tipa golf, tri passata i jednog venta uhićeni su 24-godišnjak i 39-godišnjak iz Oroslavja te 20-godišnji limar iz Donje Stubice, koji je ukradene automobile rastavljao i dijelove ugrađivao u vozila koja su mu dolazila na popravak. Policija pretpostavlja da je do krađa dolazilo po narudžbi, odnosno nakon što je 20-godišnji limar na popravak dobio određeni model automobila. Policija nastavlja istraživati taj slučaj jer vjeruje da je uhićena grupa kriva za krađe još nekih automobila.

SVETI IVAN ZELINA - Udruga proizvođača kiselog zelja Laktec iz Svetog Ivana Zeline organizirala je danas Prvu županijsku sarmijadu. Proizvodnja kiselog zelja na tom području je tradicionalna, pa su neki proizvođači uz pomoć Zagrebačke županije prije četiri godine osnovali udrugu s ciljem pretvaranja kiselog zelja u autohtoni brand. Kiselo zelje proizvodi se po tradicionalnim receptima, a podliježe najsuvremenijim tehnološkim zahtjevima, što kontroliraju stručnjaci Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Na Prvoj županijskoj sarmijadi pripremljeno je preko 500 sarmi koje su posjetitelji mogli kupiti po promotivnim cijenama, ali i kušati desetak vrsta jela od kiselog zelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙