FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 14. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Od sutra stupa na snagu Pravilnik o načinu propisivanja i izdavanja lijekova na recept, kojim se uvode dvije liste lijekova - osnovna na kojoj su besplatni lijekovi i dodatna s lijekovima za koje će građani morati doplatiti razliku u cijeni. Liječnici primarne zdravstvene zaštite odsad će lijekove s osnovne liste prepisivati na receptima s plavim slovima, a lijekove s dopunske liste na receptima s crvenim slovima. Na osnovnoj su listi 1.953 besplatna lijeka, dok su na dopunskoj 302 lijeka. Nadoplata za oko dvije trećine lijekova s dopunske liste ne prelazi iznos od 20 kuna, dok će se za četiri lijeka trebati izdvojiti oko 100 kuna. Dopunsko zdravstveno osiguranje više neće pokrivati troškove participacije za lijekove.

ZAGREB - Jedinstveni registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u kojem je utvrđeno 489.407 branitelja, prvi put je napravljen u mandatu ove Vlade i to na temelju službenih evidencija Ministarstva obrane RH (MORH) i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP). To je u utorak priopćilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, reagirajući na sumnje Mile Dedakovića iznesene u emisiji Hrvatske televizije "Nedjeljom u 2" (12. studenoga), u vezi ukupnog broja hrvatskih branitelja prema Jedinstvenom registru hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te način stjecanja statusa hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

SLAVONSKI BROD - Županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek podnio je Županijskom sudu u Slavonskom Brodu istražni zahtjev protiv 23-godišnjeg Dražena Kozmana iz Gornjih Bogićevaca, koji je u subotu navečer u Okučanima iz puške u kafiću ubio tri i ranio šest osoba. Istražni zahtjev tereti ga za kažnjiva djela trostruka ubojstva, šest pokušaja ubojstva i teško ubojstvo u pokušaju. Državni odvjetnik Haramustek je zbog posebno teških okolnosti kažnjiva djela predložio jednomjesečin pritvor za Dražena Kozmana. "Kako se okrivljenik branio šutnjom, za sada ne možemo objasniti razloge njegova ponašanja. Neki od svjedoka su tvrdili da je bilo svađe, a neki ne", rekao je državni odvjetnik Haramustek.

KARLOVAC - U vojarni "Kamensko" u Karlovcu danas je počelo četverodnevno natjecanje za najboljega ročnog vojnika Hrvatske kopnene vojske, a u petak će biti proglašena i nagrađena pobjednička momčad i najbolji ročnik. Natječu se momčadi iz svih središta za obuku pješaštva - Koprivnice, Pule, Sinja, Virovitice, Bjelovara, Samobora i Karlovca. Danas je natjecanje počelo trčanjem na 3200 metara te sklekovima i tzv. trbušnjacima. Idućih dana na rasporedu je usmeni ispit iz teoretskog znanja, natjecanje u izradbi streljačkoga zaklona, u postupku na znak atomsko-biološko-kemijske obrane, orijentaciji u prostoru i uporabi kompasa, pružanju prve pomoći te u gađanju, rastavljanju i sastavljanju automatske puške AK-47.

ZAGREB - U Zagrebu će se od 21. do 26. studenoga prvi put održati Dani srpske kulture na kojima će se predstaviti suvremena srpska kulturna izdanja s područja filma, glazbe, kazališta, likovne umjetnosti i književnosti. U organizaciji Srpskoga kulturnog društva "Prosvjete" Dani srpske kulture će ugostiti glumce, autore izložaba, redatelje i pisce, a u Velikoj dvorani ITD-a počinju predstavom "Obično veče" glumca Milana Gutovića, dobitnika mnogih kazališnih priznanja.

ZAGREB - Deveti "Chansonfest 2006." održat će se 17. studenoga u Zagrebačkom gradskom kazalištu "Komediji". Umjetnički direktor Zvonko Špišić napominje kako je festivalu posebno stalo da nastupaju samo vrhunski pjevači i autori. Po njegovim riječima rijetki su festivali šansone u svijetu, pa je stoga Zagreb pravo središte autorske pjesme. Značajka je "Chansonfesta" koji, slijedeći tradiciju Zagrebačke škole šansone neslužbeno utemeljene još 1964., da nije natjecateljske naravi te da mu nije cilj promicati "zvijezde" zabavne glazbe, nego vrhunske skladbe, s vrhunskim izvedbama, a na ovogodišnjem "Chansonfestu" bit će izvedeno 16 skladba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙