FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 16. studenog 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski je sabor, na samom početku današnjeg zasjedanja, razmotrio izvješće o prošlogodišnjem radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec uvodno je istaknula da je Agencija lani riješila ukupno 239 predmeta, među kojima je bilo i otkrivanja i kažnjavanja najtežih oblika povrede tržišnog natjecanja. Založila se i za izmjene postojećeg sustava kažnjavanja nedopuštenog ponašanja na tržištu, budući da su sudovi izriču simbolične kazne. Saborski su klubovi podržali izvješće, naglašavajući učinkovitost Agencije na podizanju kulture tržišnog natjecanja u teškim uvjetima.

OSIJEK - Na farmi svinja "Lipovači" Industrijsko-poljoprivrednog kombinata "Osijeka", na kojoj se pojavila svinjska kuga, jutros je počelo usmrćivanje 5500 svinja. Ta je farma 1,5 kilometara udaljena od farme "Prkosa" gdje je prošli mjesec usmrćeno oko 3500 svinja zbog svinjske kuge. Direktor osječke Veterinarske stanice dr. Miroslav Lederer izjavio je da će se usmrćivanje provoditi nekoliko dana. Procjenjuje se da je šteta od svinjske kuge na objema farmama oko osam milijuna kuna.

VUKOVAR - U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 15. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, u podrumu Opće bolnice, u kojemu su u srpskoj agresiji na taj grad 1991. bile smještene bolničke službe s odjelima te organiziran smještaj ranjenika, u petak će biti otvoren muzejski prostor "Mjesto sjećanja - vukovarska bolnica 1991.". Na ulazu u taj spomen-prostor posjetitelji će moći pogledati videozapis o stradanju bolnice u Domovinskom ratu te na zidovima u pothodniku posebnom tehnikom utisnuta imena i prezimena hrvatskih branitelja i medicinskog osoblja odvedenih iz bolnice i pogubljenih na Ovčari 20. studenoga 1991.

ZAGREB - Noćas je na Jezuitskom trgu u Zagrebu iz nepoznatog razloga izbio požar na parkiranom teretnom vozilu koje je u potpunosti izgorjelo. "Požar je izbio oko tri sata na teretnom vozilu IVECO", izjavila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. Uzrok požara nije poznat, a nešto više bi se trebalo saznati nakon očevida koji je u tijeku. Policijska glasnogovornica nije znala reći tko je vlasnik izgorjelog vozila i kolika je materijalna šteta. Ovo je drugu noć za redom da u Zagrebu gore automobili. U noći s utorka na srijedu u podmetnutom požaru na Fallerovom šetalištu gorjela su četiri automobila.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je u Sesvetama dvoje državljana BiH koji su s dva automobila prevozili osam ilegalnih migranata albanskih državljana. Dva "golfa" bosanskohercegovačkih oznaka, koja su vozili osumnjičeni 41-godišnjak i njegova 32-godišnja partnerica policija je zaustavila u utorak iza ponoći kod benzinske postaje u blizinu mjesta Popovec u Sesvetama. U policiji sumnjaju da su dvoje osumnjičenih, prema prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, albanske državljane preuzeli na benzinskoj postaji u Županji, a za 50 eura po osobi trebali su ih prevesti do Zagreba. Sud je ilegalne migrante novčano kaznio i odredio im zaštitnu mjeru protjerivanja iz Hrvatske. Dvoje osumnjičenih državljana BiH je privedeno u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

ZAGREB - Nepoznati razbojnik jutros je na parkiralištu trgovačkog centra City Centar One u Jankomiru pokušao opljačkati kombi zaštitarske tvrtke koji je prevozio novac, pri čemu je ispalio nekoliko hitaca, no zaštitari su neozlijeđeni uspjeli pobjeći, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Razbojnik je dvojici zaštitara tvrtke Sokol Marić, jutros oko 7,45 sati prišao s leđa nakon što su oni izašli iz vozila. Zaprijetio im je vatrenim oružjem i zatražio da mu predaju novac, no oni na to nisu pristali, već su uspjeli uskočiti u vozilo i pobjeći. Za sada se ne zna je li razbojnik pucao u zaštitare ili su to bili prijeteći hici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙