FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. studenog 2006.(Hina) - Donosimo iZbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. studenog 2006.(Hina) - Donosimo iZbor zanimljivosti iz svijeta.

LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel naljutio se na voditeljicu televizijske emisije koja mu je postavila "nepristojno" pitanje, pa ju je upitao da li bi imala hrabrosti u sličnoj prilici reći Janezu Drnovšeku da je "drugorazredni guru". Voditeljica emisije "Odmevi" Janja Koren u svojoj je večernjoj emisiji u ponedjeljak Rupela zamolila da komentira jedan navod iz londonskog "Economista" da Slovenija ima ministra vanjskih poslova koji djeluje "neuglađeno i tvrdo" za čovjeka s 20-godišnjim diplomatskim iskustvom, što bi moglo biti problematično u prvoj polovici 2008. godine kad će Slovenija biti predsjedateljica EU-a. Rupel je dodao da su primjedbe o njegovom 20-godišnjem diplomatskom stažu smiješne jer je prije 20 godina bio književnik i urednik časopisa Nova revija, a diplomacija je tada vođena iz Beograda, a ne iz Ljubljane.

WASHINGTON - Američki glumac i "stand-up" komičar Michael Richards, ekscentrični Cosmo Kramer iz serije Seinfeld, šokirao je tijekom vikenda publiku u klubu "Tvornica smijeha" u Hollywoodu rasističkim ispadom u kojem je najgrublje izvrijeđao dvojicu afroamerikanaca u publici nakon što su mu dobacivali da nije duhovit. "Umuknite! Prije 50 godina visjeli bi sa stabla s glavama prema dolje i vilama zabijenim u stražnjicu!", povikao je Richards. "Izbacite ga van. On je crnčuga", rekao je Richards i vičući na sav glas, ponavljao: "Crnčugo! Crnčugo! Crnčugo!...", što se u Americi smatra najtežom rasističkom uvredom, a mediji je prenose navodeći samo prvo slovo. Publika je negodovala te stala ustajati i odlaziti. Iduće večeri Richards je normalno nastupio u klubu, a tek nakon što se video snimak incidenta pojavio na internetu, izrazio je žaljenje.

JOHANNESBURG - Južnoafričku policiju u ponedjeljak je zabrinuo bijeg jednog od najopasnijih kriminalaca u zemlji, koji se provukao kroz prozorčić svoje zatvorske ćelije strogo čuvanog zatvora, nakon što je tijelo premazao vazelinom. Nedavno uhićeni Ananias Mathe, kojem se trebalo suditi za 51 zločin, među kojima i ubojstvo, silovanje i krađe, proklizao se kroz uski pozor (20 puta 60 centimetara) svoje ćelije ovog vikenda iz zatvora C-Max u Pretoriji. Taj bivši vojnik je prvi zatvorenik koji je uspio pobjeći iz tog strogo čuvanog zatvora u zadnjih 40 godina. Dnevnik Pretoria News piše da se zatvorenik namazao vazelinom i uz pomoć željezne šipke iz kreveta provukao kroz rešetke prozora. Uz pomoć druge, savinute šipke, spustio se po zidu, a umjesto konopca je upotrijebio odjeću i plahte. Čak je imao vremena na zidu bedema kojim se spuštao napisati poruku vlastima "J..... se".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙