FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 23. listopada 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

PARIZ - Gotovo 5.000 boca iz ogromnog vinskog podruma pariške gradske vijećnice postigla su ovog vikenda na aukciji cijenu od oko 1,2 milijuna dolara, znatno višu od očekivanih 942 tisuće dolara. Samo boca vina Romanee-Conti iz 1986. godine dostigla je cijenu od 6.280 dolara, dok je bordo Petrus iz 1989. godine prodan za 5.025 dolara. Na ovoj je aukciji prodana gotovo trećina sadržaja vinskog podruma pariške gradske vijećnice, od kojih je većina prikupljena za vrijeme gotovo dvodesetljenog gradonačelničkog staža sadašnjeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca. Neki od kupaca na aukciji kažu kako su vina kupili ne bi li dio francuskog blaga zadržali u Francuskoj.

SANTIAGO - Čileanski taksist smislio je neobičan način borbe s napadačima: preuredio je automobil tako da bude toliko upadljiv da se više nitko ne odvaži opljačkati ga. Pošto je više puta bio meta pljačkaša, Juan Geraldo se dosjetio zlu i unutrašnjost automobila u cijelosti presvukao crno-bijelom kravljom kožom, pa čak i upravljač i strop. Zatim ga je iznutra ukrasio igračkama u obliku krava te dodao sirenu koja muče. Vizualni efekt je još jači noću, kada crno-bijela unutrašnjost taksija blješti pod neonskim svjetlima postavljenim od poda do stropa. "Rezultat je više nego dobar. Još me nitko nije napao", rekao je Geraldo, zadovoljan što mu specijalni efekti donose više mušterija i što posao cvjeta, pa sad ima devet automobila.

KAIRO - Nakon četrdest godina braka jedna se Egipćanka razvela od supruga kako bi mogla nositi tradicionalni veo, objavile su novine u Kairu. Naama (63), majka 4 djece i deveterostruka baka, odlučila je ostaviti muža, oftalmologa jer je on savjetovao da umjesto hidžaba nosi laganu maramu koja bi joj pokrivala samo kosu. Naama se nije mogla pomiriti s njegovim stavom da je hidžab kojeg nose žene vjernice i koji pokriva praktično cijelo lice neprozirnom tkaninom previše tradicionalan za otvoreno društvo kakvo i njen muž zagovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙