FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. listopada 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. listopada 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

HANOI - Vijetnamka osuđena na smrtnu kaznu zatražila je pomilovanje zbog trudnoće. Na posljednjem liječničkom pregledu utvrđeno je da je 39-godišnja zatvorenica u 11. tjednu trudnoće. Takav liječnički nalaz začudio je zatvorsku upravu, budući da je spomenuta zatvorenica već godinu dana u samici, a njen suprug služi kaznu u jednom drugom zatvoru. Zatvorske vlasti ističu da je ovo prvi ovakav slučaj u Vijetnamu. Vijetnamka je osuđena na smrtnu kaznu zbog šverca heroina vrijednog 63 tisuće dolara, a trebala je biti pogubljena do kraja ove godine.

NEW YORK - Nedavno istraživanje provedeno u američkoj državi Maryland pokazalo je zanimljivu vezu između tv-prijenosa sportskih događaja i brige o vlastitom zdravlju. Naime, istraživanje je pokazalo da su muškarci koji vole sport spremni podnijeti bol i odgledati utakmicu do kraja, a liječničku pomoć bi potražili tek po završetku tv-prijenosa. Broj muškaraca koji zatraže hitnu medicinsku pomoć veći je za 50 posto nakon završetka tv-prijenosa utakmica američkog nogometa, a kad je u pitanju baseball povećanje iznosi 40 posto. Istraživanje je proveo liječnik koji radi u ambulanti Sveučilišta Maryland i odnosi se samo na američku saveznu državu Maryland. On je tijekom tri godine skupljao podatke o broju prijava u ambulante hitne medicinske pomoći i istraživanjem je obuhvaćeno 800 utakmica američkog nogometa, baseballa i košarke u sveučilišnim i profesionalnim ligama.

OXNARD - Devedeset rijetkih automobila i motocikla u vlasništvu pokojnog nakladnika Los Angeles Timesa, Otisa Chandlera, prodano je na dražbi za više od 36 milijuna dolara (28,5 milijuna eura). Dva automobilska klasika prodana su za više od 2 milijuna dolara (1,6 milijuna eura) svaki. Duesenberg Special Phaeton iz 1931. postigao je cijenu od 2,64 milijuna dolara (2.09 milijuna eura), a mercedes 40/45 HP Sports Touring iz 1904. 2,25 milijuna (1,78 milijuna eura), izvijestili su voditelji dražbe. Više od 1.200 ponuđača i ljubitelja automobila nahrupilo je u muzej Chadler Vintage u kojemu je smještena zbirka, a dražbu je vodila kuća Gooding&Company čiji utemeljitelj David Gooding misli da je dražba premašila dosadašnji rekordni iznos ostvaren na nekoj jednodnevnoj dražbi automobila od 21 milijun dolara (16,6 milijuna eura), s 33 još neprodana automobila i motocikla. Na dražbi je ostvarena ukupna zarada od 36.094.250 dolara (28.605.365 eura). Najskuplji motocikl bio je Harley Davidson 440 CC Strap-Tank Single iz 1907. prodan za 352.000 dolara (279.000 eura).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙