FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. listopada 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. listopada 2006.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Supermodel Naomi Campbell u četvrtak je puštena uz jamčevinu nakon što je nekoliko sati ranije uhićena u Londonu pod sumnjom za fizički napad, priopćila je policija. "36-godišnja žena ... puštena je uz jamčevinu ... i treba se javiti u policijsku postaju u Londonu kasnije ovog mjeseca", rekla je policijska glasnogovornica. Ona je odbila izrijekom spomenuti Naomi Campbell jer zasad nije podignuta nikakva optužnica, ali je svoju izjavu dala odgovarajući na novinarsko pitanje o tome je li britanski supermodel pušten iz zatvora. Policijski glasnogovornik ranije je rekao da se uhićenje dogodilo u srijedu nakon što je jedna žena došla na policiju i prijavila da je fizički napadnuta u stanu u Londonu.

NEW YORK - Madonna, koja je u središtu pozornosti nakon usvajanja jednog malog Afrikanca, izjavila je u tv-intervjuu da je poštivala pravnu proceduru i optužuje medije da manipuliraju ocem djeteta. "Ne vjerujem da je to točno", odgovorila je na pitanje Oprah Winfrey o komentarima djetetovog oca, koji je nakon što je pristao da njegov sin bude posvojen, rekao da nije shvatio da će dijete stvarno otići. "Vjerujem da su ga novinari naveli na tu izjavu", rekla je. "Razočarana sam jer takvi slučajevi obeshrabruju ljude koji bi željeli svoje domove otvoriti djeci koja žive u sirotištima i koja bi mogla umrijeti prije svoje pete godine", objasnila je. Američkoj pjevačici je dozvoljeno da dovede u svoj londonski dom 13-mjesečnog Afrikanca iz sirotišta u Malawiju nad kojim ima privremeno skrbništvo.

LOS ANGELES - Britney Spears svom je drugom djetetu dala ime Jayden James - i to je napokon službeno! Podatak u rodnom listu dječačića, rođenog 12. rujna, najnoviji je preokret u sagi o imenu druge bebe popularne američke pjevačice. Ne samo da Britney i njezin suprug Kevin Federline nisu nikada službeno objavili rođenje djeteta, već su krugovi bliski obitelji dali naslutiti da će se dječačić zvati Sutton Pierce, što su mediji gladni novosti odmah prihvatili kao činjenicu. Još tjednima prije rođenja mediji su nagađali da je riječ o djevojčici jer je Britney viđena kako kupuje dječju odjeću ružičaste boje. Upućeni mediji tada su uvjeravali javnost da će se beba zvati Jamilyn - po mlađoj sestri Britney Spears Jamie i majci Lynn.

WASHINGTON - Vrhovni sud u New Yerseyu je otvorio mogućnost da to postane druga američka savezna država koja će dopustiti istospolne brakove, dajući tamošnjem kongresu rok od šest mjeseci za promjenu zakona na način da se homoseksualcima osiguraju ista prava za sklapanje braka ili s brakom izjednačene građanske zajednice, kakva danas uživaju heteroseksulaci. Suci su odluku donijeli preglasavanjem 4-3 ali da ona govori više u prilog istospolnih brakova nego što sugerira podjela, govori činjenica da su tri suca imala izdvojena mišljenja jer su tražili da sud sam proširi bračna prava na homosesualce bez vraćanja tog pitanja zakonodavnom tijelu. Zagovornici istospolnih brakova pozdravili su odluku, što će doliti ulje na vatru predizborne kampanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙