FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. listopada 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 19. listopada 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MIAMI - Skromna frizerka s Floride koja je koncem 2005. umrla u 100. godini, pokazala se kao veliki filantrop ostavivši neočekivano bogatstvo od 35 milijuna dolara Sveučilištu u Miamiju za medicinska istraživanja. U priopćenju objavljenom u srijedu, sveučilište ističe da je Eugenia Dodson živjela skromno i da nitko nije pomišljao da bi mogla posjedovati takvo bogatstvo. Kako navodi odvjetnik pokojnice Donald Kubit, gospođa je novac naslijedila nakon smrti svog muža prije pedeset godina, a zatim ga je pametno ulagala na burzi u dionice uglednih poduzeća. Dvije trećine od 35 milijuna dolara namijenjene su središtu za istraživanju šećerne bolesti, a jedna trećina središtu za istraživanje raka na sveučilištu u Miamiju.

BUENOS AIRES - Kasino u Argentini odbio je isplatiti igračici dobitak od 35 milijuna pezosa (gotovo 12 milijuna dolara) na jednorukom džeku, pozivajući se na "tehničku neispravnost" aparata, piše u srijedu tamošnji tisak. Čelnici tvrtke Bingo u Lomas de Miradoru, predgrađu Buenos Airesa, tvrde da jednoruki džek nije bio programiran za izdavanje tako velike svote novca. "Spremni smo igračici isplatiti najveći iznos koji se može osvojiti na tom aparatu, ili 35.000 pezosa", kazao je jedan od voditelja kasina Hector Luna, kako piše argentinski dnevni list Clarin. Igračica se pak ne kani zadovoljiti tisućitim dijelom traženog iznosa i odlučila je podnijeti tužbu protiv tvrtke.

LOS ANGELES - Jedna od fotografija koje su postale simbolima XX. stoljeća, koja prikazuje američke vojnike kako u zemlju zabijaju američku zastavu nakon bitke za Iwo Jimu 1945., polazište je najnovijeg filma Clinta Eastwooda "Flags of our fathers". "Flags of our fathers" priča priču koja se krije iza poznate crno-bijele fotografije od 23. veljače 1945. fotografa Joea Rosenthala, na kojoj se vide šestorica američkih vojnika koji postavljaju zastavu svoje domovine na bojišnici tijekom zauzeća otoka Iwo Jima. U toj je bitki poginulo 6.800 Amerikanaca i 18.000 Japanaca. Eastwood je adaptirao istoimeni roman koji je 2000. objavio sin jednog od tih junaka, James Bradley.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙