FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.
ZAGREB, 19. kolovoza 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

RIM

Britanski zrakoplov koji je poletio iz Londona za Egipat, u petak je prisilno sletio u zračnu luku u Brindisiju na jugu Italije, pošto je u zrakoplovu pronađena ceduljica s rukom ispisanom porukom da je u zrakoplovu bomba, ali nikakva bomba u zrakoplovu nije pronađena. Zrakoplov Boeing 767 niskotarifne aviokompanije Excel Airways bez problema je sletio u pratnji lovca F16 talijanskog zrakoplovstva, a putnici su evakuirani i smješteni na sigurno u zračnoj luci. Zrakoplov je na letu XLA 5984 prevozio 269 putnika i 9 članova posade.

BEJRUT

Libanonska policija priopćila je da je izraelsko zrakoplovstvo u četiri navrata u petak navečer pucalo na neutvrđene ciljeve u libanonskoj dolini Bekaa, ali je izraelska vojska opovrgnula ta izvješća. Helikopteri i bespilotne letjelice više su puta u niskom letu nadlijetali područje Yammoune, 22 km zračnom linijom udaljenog od Baalbecka i pucali su u četiri navrata, kako je priopćila policija, a zatim je pucano prema letjelicama. Izraelska vojska je opovrgnula vijesti libanonske policije o izraelskim zračnim napadima na istoku Libanona. "Nismo izveli zračni napad na Libanon otkako je na snagu stupio prekid vatre" u ponedjeljak, izjavio je za AFP glasnogovornik izraelske vojske.

LONDON

Britanski policajci koji provode istragu o navodnoj terorističkoj uroti radi rušenja putničkih zrakoplova, pronašli su videosnimke "mučenika" - bombaša samoubojica koji su trebali raznijeti zrakoplove na letovima između Velike Britanije i SAD-a, izvijestio je u petak BBC. "Najmanje je pet oporučnih videosnimaka mučenika" pronađeno, prema "poluslužbenim policijskim izvorima", na koje se poziva večernji tv-dnevnik BBC News 24. "Čini se da su videosnimke na prenosivim računalima načinili osumnjičenici koji su trenutačno u pritvoru", dodaje BBC. Scotland Yard nije htio potvrditi informaciju.

BAGDAD

Sedam šijitskih hodočasnika ubijeno je u petak navečer dok su prolazili sunitskom četvrti u Bagdadu, dva dana uoči velikog vjerskog blagdana, doznaje se od izvora u ministarstvu unutarnjih poslova. "Naoružane osobe otvorile su vatru na hodočasnike koji su pješice prolazili kroz četvrt Al-Adil i ubili njih sedmero", kazao je izvor. Napad se dogodio nedugo nakon samoubilačkog napada automobilom-bombom u kojemu je jedna osoba izgubila život, a četiri su ranjene ispred šijitske džamije u četvrti Doura, na jugu Bagdada. Iračke su vlasti pooštrile sigurnosne mjere uoči dolaska velikog broja šijitskih vjernika u Bagdad u nedjelju radi proslave obljetnice smrti imama Muse al-Kazima, sedmog od dvanaest šijitskih imama, koji je umro u zatvoru u Bagdadu 799. godine.

SARAJEVO

Projekcijom rumunjskog filma "12:08 Istočno od Bukurešta" u petak je otvoren 12. Sarajevo film festival (SFF) na kojemu će ovoga puta u okviru 13 različitih programa do 26. kolovoza biti prikazano gotovo 170 filmskih ostvarenja. U okviru natjecateljskog programa u utrci za priznanje "Srce Sarajeva" naći će se hrvatski filmovi "Sve džaba" redatelja Antonia Nuića, koji je bio apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Filmskog festivala u Puli, te "Put lubenica" Branka Schmidta. U kategoriji kratkog filma za nagrade SFF-a natjecat će se 16 ostvarenja, a u ovom će programu također biti prikazana dva filma iz Hrvatske: film redateljice Tanje Golić "Nije da znam nego je tako", te "Silencijum" Davora Međurečana i Marka Meštrovića. Na ovogodišnjem SFF-u očekuju se gostovanja brojnih istaknutih osoba iz svijeta filma poput glumaca Nicka Noltea i Emily Watson, te redatelji Abel Ferrara, Bela Tarr i Mike Leigh koji je dobitnik posebnog festivalskog priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙