FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. srpnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 18. srpnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

PANGADARAN - Više od 260 osoba je poginulo, a 160 nestalo u tsunamiju koji je u ponedjeljak pogodio indonezijski otok Javu, objavili su dužnosnici. Više od 23.000 osoba napustilo je domove, rekao je Dudi Junaidi, dužnosnik koordinacijskog centra za spasilačke službe u najteže pogođenom području Pangadarana na južnoj obali Jave. Junaidi je rekao da su na području Pangadarana poginule najmanje 172 osobe te da ih je 85 nestalo. Među mrtvima su i jedan pakistanski, jedan švedski te jedan nizozemski državljanin. Pretpostavlja se da su većina žrtava Indonežani.

BASRA - Najmanje pet Iračana ubijeno je a 15 ranjeno u sukobima s britanskim snagama u utorak u Basri, kazao je sigurnosni izvor. "Do žestokih sukoba između oružanih skupina i britanskih postrojbi došlo je u središtu Basre u prvim jutarnjim satima. Pet osoba ubijeno je a 15 ih je ranjeno", dodao je taj izvor. Glasnogovornik britanskih snaga, zapovjednik Charlie Burbridge, potvrdio je sukobe. "Naše su postrojbe bile zahvaćene vatrom pripadnika veće terorističke skupine pri obavljanju operacije u Basri. Odgovorile su na vatru. Pripadnici 20. oklopne divizije tragali su za skrivenim oružjem", kazao je on. "Operacija je bila uspješna. Zaplijenili smo dvije tone streljiva, protutenkovske rakete, granate, minobacačke granate i ogromne količine eksploziva za naprave kućne izrade", dodao je on.

KUFA - Najmanje 40 osoba smrtno je stradalo a 65 ih je ranjeno u napadu automobilom-bombom u utorak u Kufi, šijitskom gradu južno od Bagdada, kazao je visoki dužnosnik lokalne sigurnosti. Svjedoci su potvrdili da je automobil eksplodirao usred gomile blizu velike gradske džamije. U napadu od 6. srpnja 12 je osoba poginulo a više desetaka ih je ranjeno, većinom iranski hodočasnici koji su stigli u irački grad Kufu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙